16-2 pakt op kerstsokken Black Eagles in: 112-38

16-2De mannen hadden een afspraak en zo verschenen er elf paar kerstsokken op het veld. Met de teamspirit zit het bij MU16-2 momenteel wel goed en dat was in het samenspel deze wedstrijd te zien. De Black Eagles hadden geen kans en de wedstrijd zat al snel in de knip.

Het eerste kwart (22-12) en het tweede kwart (35-9) werden ruim gewonnen. De Leidse mannen bleven ondanks deze luxe voorsprong, ook de tweede helft prima als team spelen. In het derde kwart (29-11) en het vierde kwart (26-6) was Leiden de Black Eagles opnieuw op alle fronten de baas. Jimi eindigde voor de vierde wedstrijd op rij boven de 20 punten en werd topscorer. Verder waren er maar liefst drie double-doubles: Matthijs (12 pt, 14 rebounds), Max (10 om 10) en Thijs (10 om 10).

Er werd flink door gewisseld, zodat iedereen aan de nodige speelminuten kwam. Jayden maakte na lange afwezigheid zijn rentree en met zijn kenmerkende energieke speelstijl pakte hij zijn steals en eerste vier wedstrijdpunten mee. Morris schoot op de valreep nog een prachtig drietje en zo zat iedereen van het team in de punten. Vanaf de vrije worplijn (68%) en met tweepunters (53%) werd er goed geschoten, misschien wat te veel pogingen van achter de driepuntslijn, waar het schotpercentage op 27% bleef steken.

Na afloop hadden de ouders een buffet verzorgd in het Honk als afsluiter van de succesvolle eerste seizoenhelft: een stevige tweede plek in de tweede divisie, met zeven0 overwinningen uit negen wedstrijden. Na de winterstop volgen er direct twee sleutelwedstrijden: tegen koploper Binnenland en nummer drie Rotterdam. Daarin moet M16-2 tonen dat het de tweede plek waard is en op koers blijven voor de play-offs.

Scores: Jimi 26, Julian 17, Matthijs 12, Evaggelos 10, Max 10, Thijs 10,
Jochem 9, Xander 6, David 5, Jayden 4, Morris 3.

Aart Groenendijk

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie