16-4 wint spannende wedstrijd bij concurrent Zoebas

We moesten op zondagmiddag met slechts 7 man in Zoetermeer tegen Zoebas M16-3 spelen.

Het zou wel eens een belangrijke wedstrijd kunnen worden. Zoebas had slechts 1 wedstrijd verloren, net als wij. Bij het inlopen zag ik dat het team van Zoebas maar liefst uit 12 man bestond tegenover dus slechts 7 man van ons, te weten, Tygo, Lars, Gianluca, Julius, Mathijs, Roemer en Pascal. Dat zou conditioneel nog wel eens zwaar kunnen worden.

De wedstrijd begon erg goed voor ons:  Julius won de sprongbal, passte naar Lars en die gooide direct, zoals afgesproken, naar Mathijs, die direct scoorde. 0-2 binnen 10 seconden! In een mum van tijd stond het zelfs 2-13! Daarna kreeg nr. 10  van Zoebas het op zijn heupen, van alle kanten liep hij dwars door onze verdediging heen en na het 1e kwart stond het 18-19. Bij ons hadden toen 5 van de 7 spelers al gescoord. Bij Zoebas scoorde voornamelijk nr 10. Hij speelde erg fysiek en beukte zichzelf constant een weg over de baseline.

De 2e periode stonden dan wij, dan zij voor met een paar punten verschil.  Vooral Tygo scoorde deze periode veel: 14 punten! Er werd erg goed samen gespeeld. Ook al bleek nu nr. 6 van Zoebas uit de startblokken te komen met 11 punten. Ruststand was 37-39.

In de derde periode verdedigden Gianluca en Lars nr 6 steeds beter en Mathijs en Tygo kregen steeds meer grip op nr. 10. Toch ging het nog steeds gelijk op: Zoebas haalde 15 punten en wij 18. Na 3e periode stond het zo 52-57. Maar direct begin 4e periode versnelde Zoebas en reageerden wij te laat… 62-59. De meegereisde ouders hielden het bijna niet van de spanning en moedigden ons nog harder aan. Na een time-out ging het gelukkig weer beter. We onderschepten de bal regelmatig en Pascal was dan al naar voren gerend. Dankzij de op maat gemaakte lange passes van Mathijs kon Pascal deze periode maar liefst 6 keer scoren uit 9 schotpogingen. De eindstand werd zo 67-76. De overwinning was binnen! Mede dankzij de vele onderscheppingen van bijna iedereen, in totaal 16!

Gianluca stond maar liefst 7 x mooi vrij onder het bord, en pakte zelfs 2 aanvallende rebounds. Lars heeft veel prachtige passes gegeven, helaas werd niet overal uit gescoord maar hij zag wel de vrije man of insnijdende speler goed. Mathijs sprong vooral overal bij waar nodig. Stond vaak helpside te geven en heeft maar liefst 10 assists gegeven. Pascal was lekker op dreef. Schoot zodra hij de bal kreeg, of als hij een aanvallende rebound had. Ook Roemer stond lekker te verdedigen, pakte ook een verdedigende rebound. Tygo stond ook zijn mannetje. Hij verdedigde de beukende nummer 10 goed en dwong een aanvallende fout af. Julius was geweldig in de rebound, zowel verdedigend als ook aanvallend; totaal 20 stuks maar liefst. Ik denk dat we het verschil hebben gemaakt door goed samenspel, met meer spelers die konden scoren. Bij Zoebas moesten de punten vooral van twee spelers komen en die hebben we goed verdedigd. Deze overwinning was een echte teamprestatie!

Jongens, ik ben trots op jullie.

Ilse van Rijsinge

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie