A Rollerdag in Leiden

A Rollerdag in Leiden

 

9 man sterk begonnen we de dag.

Helaas ging het al vrij vlot mis, een tribune is toch zwaarder dan gedacht. Blauwe borstkast maar toch nog de eerste wedstrijd gespeeld! Stoer Roland!

 

Eerste wedstrijd tegen Arrows ’81.

Leiden staat 7e, Arrows 1e. Een uitdaging.

 

Arrows is duidelijk beter. Wij gingen voornamelijk voor een leuke wedstrijd. Scheidsrechters floten goed en wij zaten er lekker in.

In de rust was het 34-18 voor Arrows. Wij hadden de lol er wel in.

Begin derde kwart kwamen Arrows met een full court press, daar waren wij even niet op voorbereid. Slimme zet van Arrows, zij liepen uit en gingen daarna een zone oefenen. Leuk, zo konden wij oefenen tegen de zone. Het was een leuke sportieve pot, veel geoefend voor de wedstrijd die erna kwam.

 

Tweede wedstrijd tegen SC Antilope.

Antilope staat 8e, Leiden staat 7e. Spannend!

 

Begin van de wedstrijd, 5-0 achter.

Ewout maakte een fout, achteraf een nuttige fout. 1 mis, 1 raak. Rebound voor ons. Gelukkig hebben wij vrij lange mannen;)

Hup, bal naar voren. Fast break voor Hidde. 5-2.

Daarna twee mooie scores van Paul erachteraan. 5-6 voor ons.

Time out. In de time out uitgelegd dat de transitie sneller moet. Meer tempo in de aanval. Dit betaalde even uit in een run tot 5 punten verschil voor. Helaas kwamen zij ook weer terug. Einde 1ste kwart 17-16 voor Antilope.

 

Het spel wat we speelde was goed, mooi samen spel. Helaas gooide zij ze wel raak. Eind 2e kwart 29-24 voor Antilope.

 

Rust.

 

3e kwart, we bleven een beetje achter de feiten aan lopen. Het spel was van beide kanten even sterk. Hierdoor was het een leuke fanatieke pot.

Halverwege 3e kwart, time out. Op verzoek van het team de verdediging van men to men naar een zone gedaan. Dit had effect. Je merkte dat Antilope hierdoor uit hun spel raakte. René, Hidde en John maakte nog een paar mooie punten.

Eind derde kwart 37-32 voor Antilope.

 

Kom op, Wij gaan dit winnen!!

 

4e kwart

Het begint goed! Eerste score begint goed, van Ewout! Zij antwoorden helaas ook gelijk een tegenscore. Daarna 2 scores vlak achter elkaar van Richard en Romano. 39-38 voor Antilope, 1 punt verschil, time out van Antilope.

John maakte na de time out een nuttige fout. 2 misse vrije worpen en rebound voor ons. Mooie aanval opgezet en een score voor John. ( er wel even bij vertellen dat John alles deed voor de stats, 4 keer je eigen rebound vangen en eindigen met een score! Topper) 39-40 voor ons. Kom op, we zijn er bijna!

Er kwam nog 1 tegen score, daarna maakte wij het af met 2 mooie scores van Paul en de laatste voor Hidde.

41-46 WINST!!

Tim is nog even live gegaan tijdens de wedstrijd. Nieuwsgierig?

https://www.facebook.com/RollersLeiden/

 

 

Heren, wat een top dag!

Wat hebben jullie goed gespeeld!

Dit bericht is geplaatst in Website, Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie