Apollo gedegradeerd tot Dionysos

Waar Apollo staat voor de rationele schoonheid, zijn ze door BS Leiden U18-2 gedegradeerd tot Dionysos, die de emotionele roes symboliseert. En met die emotie wisten de Amsterdammers geen raad.

BS Leiden U18-2 heeft na Amstelveen nu ook Amsterdam aan haar zegekar gebonden. Meteen aan het begin van de wedstrijd zette Jona de toon door Leiden in de Apollohal op een 7-0 voorsprong te zetten. Uiteindelijk sloten we het eerste kwart af met een 8-13 voorsprong en voelden we al dat er wat was te halen.

In het begin van het tweede kwart liet Apollo zien dat ze toch echt wel kunnen ballen en met name onder het bord wisten ze ons met regelmaat af te troeven. De zo prettige voorsprong was halverwege de wedstrijd verdwenen en stonden we op een 30-27 achterstand.

Het derde kwart werden de tikken uitgedeeld. Waar Leiden met name goed was in het uitdelen van mentale tikken met een 18-0 run, vluchtte Apollo in het uitdelen van fysieke tikken (5 fouten en een hoop frustratie). Het kwart werd afgesloten met een 13-28 score en een 43-55 stand op de klok. De trash-talk was niet meer van de lucht bij de Amsterdammers.

In het begin van het laatste kwart liep het verschil op tot 15 punten en was de wedstrijd gespeeld. De coach van Apollo vond het allemaal niet meer zo leuk en vluchtte in time-outs, verwijten aan de scheids, ‘onze’ gevaarlijke spelers en al. De brokkenpiloten liepen echter zeker niet in de shirts van Leiden, die nog wel een keer cursus handen schudden na de wedstrijd kunnen geven in de Apollohal. Teleurstelling zullen we maar zeggen, maar niet in ons kamp. Klinkende overwinning: 67-74! En het bleef nog lang stil in de Apollohal.

KIEK BERGER

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie