Basketbal Academie Limburg – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Afgelopen weekend stond een topper op het programma in de U14-eredivisie: de twee ongeslagen teams BS Leiden en Basketbal Academie Limburg (BAL) troffen elkaar in Weert. Bij winst zouden de mannen na zes wedstrijden dus alleen aan kop komen te staan.

De wedstrijd begon met een score van Limburg. Itai scoorde echter meteen een and-one en Bastiaan kwam ook door met een sterke lay-up. Filippos maakte in de eerste minuten overigens meteen duidelijk dat het zijn wedstrijd zou worden. Hij was overal aanwezig en zette in de aanval de lijnen uit. We liepen uit naar een 24-13 voorsprong, maar drukten helaas niet door. Een aantal slechte passes resulteerden in steals van Limburg, waardoor zij aan het eind van het kwart wat punten dichterbij kwamen: 21-28 na tien minuten spelen.

Het tweede kwart liet Julian zien dat hij zijn sterke spel van de afgelopen weken doortrok. Goede beslissingen in de verdediging en belangrijke rake schoten in de aanval. Evaggelos deelde een ankle-breaker uit, maar vergat helaas daarna ook door de ring te gooien. De mannen liepen telkens een aantal punten uit, maar konden vervolgens niet de focus vasthouden: Limburg zorgde telkens weer voor een verkleining van haar achterstand. Verdedigend werden we een paar keer te makkelijk voorbij gelopen en daardoor kon BAL blijven aanhaken. De kleedkamers werden opgezocht met een 44-50 ruststand.

Na de pauze kwamen de mannen terug in het veld met een ontzettend hoge intensiteit. Er werd hard gewerkt in de verdediging en snel omgeschakeld naar de aanval. Boris en Michael scoorden in de eerste twee minuten een aantal punten, waardoor we uitliepen naar 59-44. Limburg vluchtte in een time-out, maar de mannen hielden de druk er stevig op. Itai werd ook steeds actiever in de rebound en Bastiaan gaf gas in de aanval: de Limburgers kwamen er even niet aan te pas en de voorsprong kwam boven de 20 punten uit. Door een score van BAL in de laatste seconde kwam de stand uit op 60-78.

In het laatste part was het duidelijk dat de wedstrijd was gespeeld. Stukje bij beetje liepen we nog een wat verder weg bij BAL. Julian begon het kwart met een afstandsschot en voegde vlak daarna nog een score toe aan zijn totaal. Filippos en Oualid zorgden dat de score boven de 90 werd getild, maar Boris maakte met een paar sterke acties uiteindelijk de 100 vol. Verdedigend lieten we nog steeds weinig toe, zodat het verschil na 40 minuten spelen 31 punten bedroeg. Met een fantastisch spelende Filippos wonnen we deze wedstrijd uiteindelijk met 78-109. Daarmee boekten de mannen hun zesde overwinning op rij! Komende week wordt er op zaterdag 11 november om 11 uur in Houtkwartier aangetreden tegen de nummer zes uit de competitie: Landstede Zwolle.

Scores: Itai 24 (11 rebounds), Bastiaan 22, Boris 21 (12 rebounds), Filippos 15 (14 rebounds, 9 steals, 7 assists), Evaggelos 8, Julian 8, Michael 3, Jayden 2, Max 2, Morris 2 en Oualid 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie