Basketbal Academie Limburg – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Na de overwinning vorige week tegen Zwolle in eigen huis mochten de mannen deze week weer een hele reis afleggen, alvorens er gespeeld kon worden. In Weert moest er namelijk aangetreden worden tegen de nummer zeven uit de competitie Basketbal Academie Limburg (BAL).

Ondanks dat Malik de wedstrijd opende met een score en Finn ook al snel twee puntjes in de basket had liggen, was het begin van de partij toch voor de Limburgers. De mannen gingen immers onzorgvuldig om met de bal en gaven deze een aantal keren wel erg makkelijk weg aan de tegenstander. Op die manier kon Weert in het begin een klein voorsprongetje pakken. Een score na een sterke aanvallende rebound van Kyan zorgde ervoor dat de mannen de leiding van de wedstrijd konden overnemen. Emir raakte een vrije worp en een lekkere lay-up, Jesse kon na een aantal aanvallende rebounds regelmatig succesvol achter de vrije worplijn plaatsnemen en Oualid voorkwam met een block dat zijn tegenstrever scoorde. Zodoende was aan het eind van het eerste part de score in het voordeel van de mannen: 13-19.

Het tweede kwart gaven de Leidenaren vanaf de start wat gas bij. Dat resulteerde in vijf punten op rij van Jesse, dat gevolgd werd door een prima balletje van Kyan. Diek stond hard te werken en beloonde een hele snelle sprint naar de overkant met twee punten. In de aanval daarop verschalkte hij nogmaals zijn tegenstander en herhaalde hij zijn kunstje met opnieuw een lay-up. De zieke Loek pakte een goede verdedigende rebound, waarna Malik ook weer eens het netje vond. Ondanks dat er hier en daar nog wat slordigheden zichtbaar waren, hadden de mannen bij het rustsignaal een prima voorsprong opgebouwd: 24-40.

Na de pauze liep de voorsprong in eerste instantie op tot bijna 20 punten. Vanaf dat moment begon BAL wat meer aan te dringen en kregen de mannen het een klein beetje lastig. Hier en daar werd de bal weer te snel weggegooid en in de verdediging werd er te traag teruggeschakeld. Weert kwam tot op 11 punten, maar verder dan dat liet het team het niet komen. Oualid en Diek gebruikten hun snelle handen en konden in de laatste minuut beiden hun tegenstander de bal ontfutselen, waar een score uit volgde. Op die manier kwam de voorsprong aan het eind van het derde kwart toch opnieuw uit op 16 punten: 45-61.

Met die prima slotminuut in het derde part leek het verzet gebroken bij de ploeg uit Limburg. Daarbij schakelden de mannen nog een tandje bij en volgden de scores zich snel achter elkaar op. Steijn knalde wat vrije worpen raak, Caspar kon tot twee keer aan toe het netje vinden en Skip wist ook z’n balletje te raken. Als er gemist werd, dan waren Jesse en Kyan daar om de boel schoon te vegen en de rebounds voor de Limburgers weg te plukken. Zo kon er ook met regelmaat gescoord worden uit tweede kansen, wat de score nog verder deed oplopen. Met een steal en score van Steijn werd de wedstrijd afgesloten bij een 57-88 stand en boekten de mannen weer een prima overwinning. Overigens schuiven de mannen door de nederlaag van Rotterdam tegen UBALL een plaatsje op en bezit het team nu de tweede plek in de competitie.

Scores: Malik 20, Jesse 17 (12 rebounds), Kyan 11 (15 rebounds), Oualid 10 (10 steals), Steijn 10, Emir 7, Diek 5, Caspar 4, Finn 2 en Skip 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie