BC Apollo – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Na drie makkelijk gewonnen wedstrijden stond afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen Apollo op het programma. Deze ploeg had ook drie wedstrijden gewonnen en de verwachting was dat dit wel eens een zwaardere wedstrijd kon worden.

Het duel opende met een snelle score van Itai, maar ook Apollo had de bal al snel een keer door de basket gegooid. Na weer een score van Itai kon Apollo toch gewoon weer langszij komen door een aantal vrije worpen. Aanvallend schepten de mannen genoeg makkelijke kansen, maar de afwerking liet wat te wensen over. Halverwege het kwart stond er toch een klein gaatje van drie punten op het bord. Doordat het verdedigend af en toe niet al te best was, was het voor de Amsterdamse club simpel om deze kleine achterstand weer weg te poetsen. Door een score van Filippos in de slotseconde sloten we het eerste part toch nog positief af: 18-20.

In het tweede kwart bleef de verdediging in eerste instantie een heikel punt. Er werden veel fouten gemaakt, waardoor Apollo regelmatig naar de vrije-worplijn mocht. Boris begon wel langzaam op stoom te komen en zorgde dat het tempo in de aanval werd opgevoerd. Tegelijkertijd werd de verdediging toch wat strakker aangetrokken en kon Filippos een aantal steals op rij pakken. Een 15-2 tussensprintje was het resultaat en het eerste serieuze gat was geslagen. De mannen konden dit verschil vasthouden tot de rust en zodoende stond er een fijne voorsprong op het bord: 31-47.

Na de pauze waren er genoeg kansen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Kort ontstond er ook een voorsprong van 20 punten, vooral doordat Oualid vanuit een aantal balveroveringen snel de weg naar de basket kon vinden. Het lukte niet om deze voorsprong daadwerkelijk vast te houden. Tegen het einde van het kwart kwamen we steeds moeilijker tot scoren, waardoor Apollo iets dichterbij kroop. Toen ze ook nog vlak voor de zoemer ging binnen de tien punten kwamen, begonnen ze er weer in te geloven. Toch was er nog vrij weinig aan de hand: 55-64 na dertig minuten.

In de laatste periode probeerde Apollo nog aan te dringen. Door een score van Filippos en vier punten van Itai kon het verschil toch rond de tien punten blijven hangen. Door een aantal goede beslissingen van Evaggelos in de aanval kon er weer worden uitgelopen naar een voorsprong van 14 punten. Toch werd het nog even spannend, nadat een aantal spelers het veld moesten verlaten met vijf fouten. Het verschil was echter te groot om de overwinning echt in gevaar te laten komen. Met bijna een tripple-double voor Filippos en een double-double voor Boris en Itai wonnen we ook onze vierde wedstrijd van het seizoen: 69-79.

Scores: Boris 25 (18 rebounds), Itai 16 (10 rebounds), Filippos 14 (10 steals, 9 assists), Oualid 10, Evaggelos 5, Michael 5, Bastiaan 4

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie