BC Apollo – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

In de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen moesten de mannen aantreden in Amsterdam tegen de nummer vier BC Apollo. Voor ons stond er niks meer op het spel: de tweede plek en deelname aan de Final Four was immers al binnen. Bovendien was de eerste plek uit zicht en was de voorsprong op de nummer drie te groot om nog te kunnen dalen. Het enige dat de Leidse mannen uit deze wedstrijd konden halen, was om er maximaal van te leren en dus kreeg iedere speler ruimschoots de tijd kansen hiervoor te grijpen.

Het eerste part gingen de mannen goed van start. Hoewel de openingsscore voor Apollo was, deed Oualid snel iets terug met een sterke and-one. Ook Kyan scoorde snel zijn eerste puntjes na een prima assist van Finn. Vervolgens ging het scoreverloop redelijk gelijkop. Malik prikte een vrije worp door de ring en Jesse wist met een lekker schotje uit de corner het netje te vinden. Na een score van Loek vielen de mannen een beetje stil. Apollo profiteerde en liep wat verder uit. Tegen het einde van het kwart wist Caspar na een aanvallende rebound pas weer voor twee Leidse punten te tekenen, maar er stond wel een achterstand op het bord: 21-14 in het voordeel van Apollo.

In het tweede part plaatsten de Amsterdammers meteen nog een runnetje. Een vrije worp van Finn bracht de mannen even terug tot 10 punten, maar daarna liep de tegenstander snel verder weg. Voor de Leidse mannen was het zaak om hard te blijven spelen en proberen de taken zo goed als mogelijk uit te voeren. Het doel vandaag was immers om iedereen te laten leren. Zodoende bleef het team hard werken en op sommige momenten lukte het aardig om de afspraken uit te voeren. Kyan pakte gelukkig nog z’n rebounds, Malik knalde een drietje raak en Tico wist ook een schot succesvol af te ronden. Skip had de laatste Leidse score van de eerste helft, waarna Apollo er voor zichzelf nog een groot aantal aan toevoegde. Zodoende was qua resultaat de wedstrijd al bij rust gespeeld (52-24), maar hadden de mannen gewoon nog 1 helft om maximaal van deze wedstrijd te leren.

Na de rust laat de eerste aanval zien dat de mannen het beste uit de wedstrijd willen halen. Oualid vecht voor de bal, komt als winnaar naar boven en passt de bal snel door naar Steijn. Die twijfelt geen moment, kijkt goed en bedient de naar voren gerende Kyan op maat: plus twee punten. In de aanval daarop benut Diek zijn snelheid, wordt hij gevonden door Oualid en is dus de volgende fast-break succesvol afgerond. Emir slalomt tussen de Amsterdamse spelers door en noteert twee punten achter zijn naam, maar ondanks al deze inspanningen komen de mannen niet dichterbij. Apollo blijft ook scoren, laten weinig toe en consolideren hun ruime voorsprong: 78-34 na het derde kwart.

De laatste tien minuten zijn hiermee een formaliteit. Apollo loopt nog iets verder uit en rekt de voorsprong tot uiteindelijk 50 punten. Een dikke 94-44 nederlaag volgt dus voor de mannen. Tegelijkertijd heeft iedere speler door hard te werken en veel minuten te maken toch maximaal kunnen leren, wat voor het team vandaag het belangrijkste doel was. Vanaf nu kunnen de ogen gericht worden op de Final Four en tegenstander UBALL. De data voor deze Final Four wedstrijden zijn overigens al bekend:

Zaterdag 4 mei om 14:00 uur spelen de mannen in Sporcentrum Oudenrijn

Zaterdag 11 mei om 16:30 spelen de mannen thuis in het eigen Houtkwartier

Scores: Kyan 7 (11 rebounds), Malik 6, Oualid 5, Jesse 4, Loek 4, Tico 4, Finn 3, Steijn 3, Caspar 2, Diek 2, Emir 2 en Skip 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie