BC Triple Threat – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Afgelopen weekend moesten de mannen weer ‘op verplaatsing’. Deze keer was de bestemming Haarlem, aangezien de uitwedstrijd tegen Triple Threat op het programma stond. De eerdere confrontatie met de Haarlemmers eindigde na een goede wedstrijd in een 114-37 overwinning voor de mannen.

De wedstrijd begon zoals vanouds met een score van de oplettende Steijn. Ook Malik had al snel zijn eerste balletje er in liggen en zo sloegen de mannen meteen een gaatje. De Haarlemmers deden af en toe wel wat terug, maar vanaf begin af aan pakten de mannen de leiding over de wedstrijd. Finn pakte een sterke aanvallende rebound, Oualid pakte drie steals achter elkaar en Kyan was in staat om regelmatig tweede kansen te bezorgen voor de mannen. Jesse deed aanvallend lekker mee en Loek bediende Kyan op maat voor een lekker balletje onder de basket. Na het eerste kwart hadden de mannen via een 13-27 stand al een prima voorsprong opgebouwd.

In het tweede kwart trekken de mannen de voorsprong tot boven de twintig punten. Oualid pakt nog maar weer een keer de bal af bij zijn tegenstander en Loek kan meerdere malen de weg naar de basket te vinden. Diek speelt een pick en roll met Kyan vakkundig uit, door precies op het juiste moment de bal te passen en zo een open lay-up te creëren. Skip pakt een steal en sprint daarna met bal en al richting de basket, waar hij succesvol zijn actie weet af te ronden. Aanvallend gaat het de mannen dus prima af, maar verdedigend laat het team af en toe wat steekjes vallen. Zo kan er na de twintig punten voorsprong niet meer afstand worden genomen en gaan de mannen de rust in met een 29-50 stand op het scorebord.

Na de rust pikten de mannen met twee vrije worpen van Oualid de draad weer op. Kyan en Jesse bleven de baas onder de borden: ze werden regelmatig door hun teamgenoten gevonden en konden vaak succesvol hun actie maken. Ook Steijn liet weer van zich horen. Met een paar krachtige acties naar de basket pakte hij drie scores op rij, maar bovendien wist hij tussen het geweld onder het bord ook twee keer de bal uit de lucht weg te plukken. De laatste score van het derde kwart was een prima schotje van Caspar, die daarmee na dertig minuten de stand op 46-74 zet.

Het laatste part opent Oualid eerst de score, waarna Luuk doorkomt met een mooie and-one. Zijn drive wordt foutief afgestopt, maar de score telt en de toegekende vrije worp knalt hij ook door de ring. Een wat moeizame periode breekt aan, waarin de scores uitblijven. De mannen weten wel kansen te creëren, maar de bal wilt er gewoon even niet in. Malik breekt uiteindelijk de ban door een vrije worp te raken, waarna het weer iets beter begint te lopen. Waar Steijn de wedstrijd begon met een score, is het ook Steijn die het slotwoord heeft en de eindstand bepaalt op 60-88. Een ruime overwinning voor de mannen, die volgende week weer meteen aan de bak mogen. Dan is Celeritas Donar de tegenstander in Houtkwartier.

Scores: Kyan 20 (11 rebounds), Steijn 18, Oualid 16 (11 rebounds), Malik 11, Jesse 10, Loek 6, Luuk 3, Caspar 2 en Skip 2

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie