BS Leiden 1 doet zichzelf te kort

Na de gPROMO-DIVISIEewonnen wedstrijd van afgelopen week tegen MSV/Zeemacht is zijn het nu de Pioneers uit Almere die op bezoek zijn in Leiden. Na een rommelige en fysieke wedstrijd doet Leiden zich te kort door met 74-85 te verliezen van een ervaren Almere.

Net als vorige week opent Leiden erg sterk. Na vijf minuten staat het 17-7 in het voordeel van Leiden dat door een agressieve verdediging veel schoten van Almere kan omzetten in fastbreak punten. Door wat slordigheden aan het einde van het kwart kan Almere door een 6-0 run het gat verkleinen naar 25-19.

In het tweede kwart stokt de Leidse aanvalsmachine. Er worden makkelijke schoten gemist en ballen ingeleverd bij een fysieker spelend Almere dat de achterstand gemakkelijk ombuigt in een 46-37 voorsprong.

Ook in het derde kwart begint het ervaren Almere sterk, waardoor Leiden met nog zes minuten in het derde kwart te spelen tegen een achterstand van veertien punten aankijkt. Na een time-out herpakt Leiden zich en wordt de intensiteit in de verdediging en aanval opgepakt. Met een 10-0 run wordt de schade beperkt. Het derde kwart wordt afgesloten met 55-61.

In het vierde kwart is Leiden niet meer bij machte om een vuist te maken. Er worden te veel schoten gemist, waardoor Leiden veelal in de verdediging bezig is om de transition aanval van Almere te stoppen. In de rommelige laatste minuten wordt de eindstand bepaald op 74-85.

Leiden zal komend weekend op bezoek bij BV Groningen veel goed te maken hebben.

Scores BS Leiden: Skip Samson 19 (5 reb), Rik Wessels 13, Juwan Simson 12, Marc Knepa 7 (11 reb), Bart van Duivenvoorden 6, Jim van Zijl 6, Jordi Menkhorst 5 (3 ast), Ken van Rhee 4 (5 reb), Sander Vos 2, Shayron Juan Pedro was ziek

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie