BS Leiden 1 wint intens en rommelig duel van Punch

PROMO-DIVISIENa de verloren wedstrijd bij BV Groningen schieten Leiden en Punch uit de startblokken. Via een hoog schotpercentage staat het na 5 minuten al 14-13. Leiden speelt gretig, maar vaak te agressief en gokt te veel in de verdediging, waardoor Punch kan profiteren en dus kan bijblijven. Leiden weet nog een gat te slaan naar 20-13, maar kan het niet vasthouden waardoor het eerste kwart met 25-20 wordt afgesloten.

Het tweede kwart is het spelbeeld niet veel beter aan de kant van Leiden. Er wordt in de verdediging te veel weggegeven door aanvallende rebounds en gokken. Punch kan daarom gemakkelijk bijblijven en zelfs even de voorsprong pakken. Leiden dat zichzelf aanvallend ook wat pijn doet met onnodige turnovers. Het kwart eindigt bij 42-37.

Ook het derde kwart kan Leiden niet imponeren. Ondanks dat er heel hard gewerkt wordt, wordt de bal onnodig vaak weggegooid of ingeleverd bij Punch. Het is dan ook frustrerend om te zien dat wanneer de Leidse ploeg wel gedisciplineerd speelt het direct ook een gat weet te slaan. Na 30 minuten spelen staat het 59-54 en is het nog onnodig spannend.

In het vierde kwart blijft het stuivertje wisselen tot drie minuten voor het einde. Via scores van Skip Samson, Rik Wessels en Marc Knepa loopt Leiden weg naar 77-69 met nog 1:30 minuten te spelen. De wedstrijd praktisch gespeeld, maar Leiden slaagt er niet in om de wedstrijd goed weg te zetten. Via twee Leidse turnovers en twee aanvallende rebounds van Punch is het gat nog maar vier punten. Leiden weet nog een vrije worp te verzilveren en de wedstrijd gaat naar Leiden met 78-73.

“We maken het onszelf zo moeilijk door niet gedisciplineerd te spelen. Te vaak worden we verslagen doordat we gokken op een steal, een aanvallende rebound weggeven. Daarbij gooien we 23 keer de bal weg. Spelen we met meer discipline en eigenlijk ook meer respect voor de directe tegenstander dan moet je deze wedstrijd makkelijker kunnen winnen. Zeker als je ziet dat de schoten deze wedstrijd goed vallen.” Aldus coach Raoul Straathof

Komende week speelt Leiden uit in Groningen voor de beker tegen Celeritas Donar, een ploeg uit de eerste divisie. “We willen als team uiteraard zo veel mogelijk wedstrijden spelen en de beker geeft je die mogelijkheid. Daarnaast geeft ons dit de gelegenheid om te werken aan onze automatismen en discipline die we in de competitie hard nodig hebben”, zegt coach Raoul Straathof.

Scores: Marc Knepa 13, Sander Vos 10, Jordi Menkhorst 10 (3 assist), Skip Samson 8, Rik Wessels 8, Ken van Rhee 8, Juwan Simson 7, Jim van Zijl 7, Mitchell de Jong 5 en Shayron Juan Pedro 2.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie