BS Leiden – Basketball Academie Limburg MU14-1

U14 Logo

Na enkele weken zonder wedstrijd was het afgelopen weekend eindelijk weer zo ver: Basketbal Academie Limburg kwam op bezoek in Leiden. De ploeg uit Weert was al vroeg uit bed gekomen, aangezien de sprongbal om 11 uur ’s ochtends in Houtkwartier plaatsvond.

De mannen begonnen erg scherp aan de wedstrijd. De sprongbal werd gewonnen en na twee snelle passes had Itai alweer zijn eerste punten gescoord. Via scores van Filippos en Boris stond er al snel een 8-0 voorsprong op het bord, waarna BAL toch nog even terugkwam tot 8-6. Vanaf dat moment liepen de mannen verder weg. Bastiaan scoorde een mooie and-one en even later deed Julian hetzelfde kunstje. De mannen speelden met veel energie en dat resulteerde in een 28-14 stand na het eerste part.

Het tweede kwart was nog geen minuut oud, toen Boris door kwam met een monsterblock: de ploeg uit Weert dacht vanuit een fast-break een lay-up te kunnen lopen, maar Boris kwam aanstormen vanuit de andere kant van het veld en sloeg de bal snoeihard weg. Ook Max deelde een block uit na een snelle sprint richting de verdedigende helft. Verdedigend werd sowieso weinig ruimte geboden aan de Limburgers, maar ook aanvallend was er genoeg te beleven. Bastiaan gaf een mooie pass over het hele veld richting Julian, die op zijn beurt vanuit een sterke drive toch nog de bal doorgaf aan Oualid. Jochem scoorde een sterke lay-up en Morris bepaalde met een vrije worp de ruststand op 59-26.

Na de rust trok het team de goede lijn van de eerste helft door. Limburg kwam nauwelijks onder de defensieve druk uit en er werd snel omgeschakeld naar de aanval. Ter illustratie: in de eerste 5 minuten van dit derde kwart werden er 30 punten gemaakt. Itai scoorde een driepunter en uiteindelijk was het Oualid die in het derde part het honderdste punt maakte: 100-42 na dertig minuten.

Het laatste part werd wat slap begonnen, waardoor BAL in eerste instantie wat puntjes dichterbij kwam. Na een paar minuten rechtten de mannen hun rug en kon er toch nog een klein eindsprintje uitgegooid worden. Jayden tikte de bal vlak voor de neus van z’n tegenstander weg en zette vol aan, zodat hij aan de andere kant een lay-up door het netje kon gooien. Michael knalde even later twee vrije worpen raak en Itai scoorde zijn tweede driepunter van de wedstrijd. Zo werd ook het laatste kwart alsnog gewonnen, wat resulteerde in een eindstand van 119-59.

Scores: Itai 31, Boris 23 (11 rebounds), Julian 16, Filippos 14, Max 10, Bastiaan 8, Evaggelos 4, Jochem 4, Oualid 4, Jayden 2, Michael 2 en Morris 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie