BS Leiden – Basketball Academie Limburg MU14-1

U14 Logo

Na de nipte nederlaag vorige week tegen Zwolle konden de mannen deze week proberen om een klein beetje orde op zaken te stellen tegen de jongens van Basketball Academie Limburg. Deze ploeg uit Weert moest zondag vroeg uit de veren, aangezien de sprongbal om 11 uur gepland stond in Houtkwartier.

De wedstrijd begon met een sterke actie van Kyan. Via een goed uitgespeelde aanval speelde hij zich vrij onder het bord. De eerste punten lagen zodoende al snel in het netje en de vrije worp die hem daarna nog werd toegekend, knalde hij ook door de ring. Hierna volgde zes punten op rij van Oualid, die zich behendig door de Limburgse verdediging werkte. De mannen sloegen een klein gaatje, dat gedurende het eerste kwart steeds verder werd uitgebreid. Aan het eind van dit kwart stond er daarom een mooie voorsprong op het bord: 21-14.

In het tweede kwart vervolgden de mannen de lijn uit het eerste part. Malik ging hard omhoog en ook Jesse wist de bal door de ring te krijgen. Goed werk onder de borden van de grote mannen Kyan en Jesse zorgde bovendien regelmatig voor tweede kansen. Toch kroop de tegenstander wat dichterbij en met een driepunter naderden ze tot op 1 punt. Met een sterk eindsprintje vlak voor de rust bleven de mannen toch aan de goede kant van de score. Steijn wist te scoren en Skip volgde niet veel later zijn voorbeeld door ook een lay-up te raken. Op die manier gingen de mannen toch met een redelijke voorsprong de rust in: 43-34.

WhatsApp Image 2018-10-22 at 18.38.29  WhatsApp Image 2018-10-22 at 18.38.31  WhatsApp Image 2018-10-22 at 18.38.30

Na de rust kwamen de Limburgers toch via een rits scores weer dichterbij. Een paar puntjes van Malik en Kyan gaven wat lucht, maar de mannen hadden moeite om de voorsprong vast te houden. Steeds als er een gat werd geslagen, kon de tegenstander weer terugkomen in de wedstrijd. Ook aan de tussenstand na het derde kwart was het geringe verschil tussen de teams zichtbaar. Na dertig minuten gaf het scorebord een stand aan van 60-55 en lagen beide ploegen dus nog dicht bij elkaar in de buurt.

Het laatste part sloegen de mannen in de eerste minuten meteen weer een gat. Een lekker balletje van Diek en een aantal punten van Kyan na een aanvallende rebound brachten het verschil weer boven de tien punten. In tegenstelling tot de eerdere drie kwarten waren de mannen nu in staat om wel door te drukken. Er werden hier en daar nog wat vrije worpen gemist, maar via een aantal snelle breaks werd er toch in rap tempo gescoord. Malik ging hard naar de basket en Jesse was onder het bord nog steeds goed aan het werk. Loek wierp nog een bal door de ring en zodoende konden de mannen bij het eindsignaal de vierde overwinning van het seizoen bijschrijven: 89-70.

Scores: Kyan 28 (15 rebounds), Malik 27 (19 rebounds), Oualid 16 (14 steals), Jesse 8, Steijn 4, Diek 2, Loek 2 en Skip 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie