BS Leiden – BC Apollo MU14-1

U14 Logo

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft was een herhaling van de NK-finale van afgelopen jaar: BS Leiden tegen BC Apollo. Ook dit jaar is Apollo weer een geduchte tegenstander, gezien hun derde plek in de competitie. Beide teams hadden voorafgaand aan deze wedstrijd evenveel verloren wedstrijden achter hun naam staan, waardoor het al met al duidelijk was dat het een pittige wedstrijd zou worden.

De mannen gaan in ieder geval goed van start. Vanuit de sprongbal komt de bal al snel via Finn bij Oualid terecht, die meteen voor de eerste score tekent. Vervolgens is het weer Oualid die de bal bij de tegenstander weet te ontfutselen, een score maakt en de daaropvolgende bonus vrije worp ook benut. Vervolgens is het woord even aan de tegenstander, die zelfs op voorsprong komt. Kyan en Finn weten echter wat vrije worpen te raken en Jesse komt door met een lekker balletje via het bord. De verdedigende teugels worden wat aangetrokken en door wat steals met een snelle omschakeling weten de mannen een eerste gaatje te slaan richting het einde van het eerste kwart: 27-14.

Aan het begin van het tweede kwart komt Apollo dichterbij. Ze naderen tot op zeven punten, maar een and-one, lay-up en driepunter van Malik geven weer wat lucht. Loek pakt een sterke aanvallende rebound en verdedigend houden Kyan en Jesse de lange mannen van Apollo redelijk in bedwang. De mannen blijven gedisciplineerd spelen en schieten bovendien met scherp van buiten de driepunslijn. Malik knalt namelijk zijn tweede driepunter raak, Oualid volgt zijn voorbeeld in de aanval daarna en Finn weet in de buzzer ook nog een drietje te raken. Zodoende gaan de mannen met een comfortabele voorsprong de rust in: 48-31.

Na de pauze is het team in eerste instantie in staat om het goede spel uit de eerste helft vast te houden. Een score van Finn en een leep balletje van Malik zorgen ervoor dat de voorsprong boven de 15 punten blijft. Toch dringt Apollo aan en kruipt het stukje bij beetje dichterbij. De mannen hebben moeite om te scoren, maar houden het verdedigend nog wel redelijk dicht. Telkens als de Amsterdammers binnen de tien punten dreigen te komen, valt het balletje voor de Leidenaren weer even goed. Op die manier is het verschil na het derde kwart wel geslonken, maar blijven de mannen nog aan de voordelige kant van de score: 60-49.

Het laatste part komt Apollo echter met een rits scores al snel binnen de vijf punten. Vanaf de kant werden de aanmoedigingen voor de teamgenoten in het veld nog een stukje heviger, met als gevolg dat de mannen in het veld weer wat extra energie kregen. Zodoende zorgden Finn en Jesse voor een iets groter gaatje, maar een minuut later was Apollo alweer bijna op gelijke hoogte. Met nog zo’n drie minuten te gaan waren de Amsterdammers tot op 1 punt genaderd. Luuk scoorde vanuit een snelle omschakeling via het bord, maar met twee vrije worpen werd het verschil weer 1 punt. Op dat moment vond Oualid het genoeg en met zeven punten van hem op rij werd de wedstrijd op slot gegooid. Een vrije worp van Steijn bepaalde de eindstand op 79-74. Door deze overwinning gaan de mannen als nummer twee van de competitie de winterstop in. De resterende 12 wedstrijden zullen uitwijzen wat dat waard gaat zijn aan het eind van het seizoen.

Scores: Malik 31 (10 rebounds), Oualid 23 (10 steals), Finn 10, Kyan 5, Jesse 4, Steijn 3 en Luuk 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie