BS Leiden – BC Apollo MU14-1

U14 Logo

Na veertien wedstrijden in de competitie stond in wedstrijd nummer vijftien een topper op het programma in de U14-eredivisie: nummer twee Apollo kwam op bezoek in het Houtkwartier bij de huidige koploper. De vorige wedstrijd tussen beide teams eindigde in een 69-79 overwinning voor de Leidse mannen. De vraag was wat de verhouding tussen de teams was na een half seizoen.

De wedstrijd begon met een sterke score van Bastiaan. De ploeg uit Amsterdam deed al snel wat terug en in de daaropvolgende minuten kwamen beide ploegen steeds om en om op voorsprong. Af en toe kwam Apollo wel te makkelijk aan haar scores door onoplettendheid in de verdediging en een te lage intensiteit in de omschakeling. Tegelijkertijd trokken Boris en Bastiaan aanvallend de kar, maar ook Julian liet in het eerste part al met een lekker schotje een score noteren. Het uiteindelijke resultaat van dit kwart was een kleine voorsprong: 26-22.

In het tweede part liepen de mannen in eerste instantie weg van de Amsterdammers. De voorsprong groeide tot richting de tien punten door verschillende mooie scores van Boris en Oualid. In plaats van door te drukken en de wedstrijd op slot te gooien, werd er een aantal keren met halve kracht verdedigd en boden de mannen Apollo de kans om weer terug te komen. Als Apollo een bal miste, dan kregen ze ook regelmatig nog een tweede en derde kans om wel te scoren. Ondanks een lekker balletje van Morris en een aanvallende rebound met score van Jochem, lukte het de mannen niet om de kleine voorsprong van het eerste kwart vast te houden: bij rust was het 44-45 in het voordeel van Apollo.

Na de rust schakelden de mannen een tandje bij en werden er snel zes punten op rij gescoord. Apollo scoorde vervolgens wat ongelukkig toch nog in de zoemer van de 24-secondeklok en kroop zo weer twee punten dichterbij. Itai begon een klein beetje op stoom te komen en vond af en toe de scorende weg naar de basket. Evaggelos gooide zich op de grond bij losse ballen en bood zodoende tegengas tegen het energiek spelende Apollo. Uitlooppogingen van de Leidse mannen werden gepareerd door de Amsterdammers, die daarbij soms wel geholpen werden door verkeerde keuzes van de thuisploeg. De ploegen bleven dit part in ieder geval nog goed aan elkaar gewaard: 68-67 na dertig minuten.

In het laatste kwart ging het publiek in het goed gevulde Houtkwartier er nog maar eens goed voor zitten. De goed spelende Bastiaan was regelmatig succesvol in de aanval en hield verdedigend de deur voor zijn tegenstander op slot. Een score van Itai werd gevolgd door een drietje van Boris, wat de Leidenaren wat lucht gaf. Meteen deed Apollo toch weer wat terug en zodoende stonden de ploegen weer gelijk. Vervolgens konden de mannen nog een ander vaatje met energie vinden en met een drietje van Julian kon de voorsprong weer worden gepakt. Nu drukten de mannen wel door en met een vrije worp van Boris, een mooie drive van Bastiaan en een verre tweepunter van opnieuw Julian werd er weer een gaatje geslagen. Itai deed er nog een schepje bovenop, zodat er twee minuten voor tijd een voorsprong van zes punten was. De mannen bleven rustig en speelden de wedstrijd geduldig uit, waardoor de vijftiende overwinning dit seizoen een feit was: 91-82.

Scores: Boris 26 (13 rebounds), Itai 24, Bastiaan 15, Julian 8, Filippos 7, Oualid 5, Evaggelos 2, Jochem 2 en Morris 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie