BS Leiden – BV Noordkop MU14-1

U14 Logo

Na een week zonder competitiewedstrijd mochten de mannen afgelopen weekend gelukkig weer aantreden tegen tegenstander nummer 9 uit deze competitie: BV Noordkop. Dit team staat momenteel op de achtste plek, maar heeft een aantal wedstrijden nipt verloren: de plaats op de ranglijst vertelt dus niet het volledige verhaal.

De wedstrijd begon dan ook met zes punten van de ploeg uit Den Helder. Het was duidelijk dat de mannen niet wakker waren en dachten dat het een makkelijke middag zou worden. Door deze matige start werd pas na drie minuten de eerste score van Leidse kant door Boris genoteerd. Na een gelijke stand bij 8-8 pakten de mannen weer een beetje de draad op en liepen we uit naar een 16-8 voorsprong. Met een aantal acties van Filippos aan het eind van het kwart kwam de stand na tien minuten uit op een 22-10 voorsprong.

Het tweede part waren de mannen nog niet in staat om de energietap helemaal open te gooien. Verdedigend werden er teveel rebounds weggegeven aan de tegenstander, waardoor zij regelmatig meerdere pogingen kregen om de bal er in te gooien. Aan de andere kant bleven de mannen gelukkig wel het netje vinden. Michael bleek overigens uiteindelijk degene te zijn die het veertigste punt voor ons maakte deze wedstrijd en daarmee alweer het duizendste punt van dit seizoen. De kleedkamers werden opgezocht met een 47-24 tussenstand.

Na de rust stond er een totaal ander team op het veld. Nu speelden de mannen wel met veel energie en konden we regelmatig vanuit een strakke verdediging de bal veroveren. Bovendien werd het tempo ook een aantal versnellingen omhoog gegooid, waardoor er een aantal fast-breaks resulteerden in een snelle score. Max en Oualid speelden met volle energie en wakkerden het vuurtje de hele tijd aan. Met in totaal 43 punten dit part evenaarden de mannen hun hoogste score in een kwart van dit seizoen. Achttien tegenpunten betekende een 90-42 bij het ingaan van de laatste tien minuten.

In het laatste kwart werd al snel weer de score boven de honderd punten getild. Het tempo bleef redelijk hoog en de verdediging zag er ook nog strak uit: de mannen stonden dit kwart slechts 8 punten van Den Helder toe. Met double-doubles voor Itai, Boris en Filippos en toch ook mooie cijfers voor vele andere spelers werd deze wedstrijd beëindigd bij een stand van 120-50. Volgende week spelen de mannen tegen de huidige nummer 4 uit de competitie: Lokomotief.

Scores: Itai 31 (13 rebounds), Boris 22 (11 rebounds), Bastiaan 15, Oualid 12, Evaggelos 9 (12 steals), Filippos 9 (16 assists, 10 steals), Max 8, Michael 8, Julian 4 en Jochem 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie