BS Leiden – Celeritas Donar MU14-1

U14 Logo

Na twee ruime overwinningen maakten de mannen zich op zondagochtend klaar voor de derde wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Celeritas Donar, de club uit Groningen. Na de eerste twee competitierondes wachtten zij nog op hun eerste winst, maar de Leidse mannen waren niet zomaar van plan om dat cadeau te doen.

Filippos opende voor ons de score en al snel volgde Itai zijn voorbeeld. Ook Groningen zette hier twee scores tegenover, waardoor de stand tussen beide teams in het begin van de wedstrijd in evenwicht was. Een 10-0 tussensprintje bracht wat lucht, maar de Groningers konden daarna toch weer redelijk makkelijk aan hun scores komen. Verdedigend gaven de mannen dus niet thuis en daardoor bleef de tegenstander aardig dicht in de buurt. Door een score van Jayden, twee vrije worpen van Oualid en een harde drive van Evaggelos kon de voorsprong toch nog wat worden uitgebouwd: 35-20 na het eerste kwart.

Het tweede part was de verdediging een stuk beter. Donar kon dit kwart tot 8 puntjes komen, terwijl de mannen zelf met 33 punten aardig door bleven scoren. Jochem knalde een vrije worp raak en Julian schoot een ver afstandsschot door de ring. Oualid zette in de aanval iedereen op de juiste plek en probeerde tegelijkertijd het tempo continu hoog te houden. Jayden pakte een aantal steals achter elkaar en wist deze ook te verzilveren in een score. Het rustsignaal klonk bij een 68-28 tussenstand.

Na de pauze kon Michael een aantal keer de weg naar de basket vinden. Ook Itai bleef scoren en daarbij prikte Boris regelmatig een balletje door de basket. Toch zakte bij vlagen de energie in de verdediging een beetje weg, waardoor Donar een aantal keren makkelijk bij de basket kwam. In tegenstelling tot vorige week vonden de mannen het nu dus soms wel lastig om de focus vast te houden. Voor veel paniek zorgde dit niet, aangezien bijvoorbeeld Bastiaan (na twee snelle fouten in het begin) gewoon weer lekker mee kon spelen en meteen maar een drietje raak gooide. Daarmee kwam tegen het eind van het kwart de honderd in zicht, maar werd dit net niet gehaald: 98-36.

De laatste tien minuten was de energie een beetje weggezakt. Donar kon makkelijk scoren en zelf brachten de mannen weinig overtuiging in de aanval. Evaggelos maakte nog wel het honderdste punt, maar voor de rest scoorden de mannen in de eerste helft van dit part erg weinig. Wel veerde de bank tot twee keer aan toe op door harde blocks van Boris. Een aantal wissels zorgden daarna toch nog voor wat hernieuwde energie en na een aantal scores van Oualid en Itai was het slotwoord aan Bastiaan: met een loepzuiver drietje zette hij de eindstand op 121-53.

Scores: Itai 33 (13 rebounds), Boris 16, Bastiaan 12, Filippos 11, Michael 10, Oualid 10, Evaggelos 8, Jayden 8, Julian 6, Jochem 5 en Max 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie