BS Leiden dames 1 wint in OT van Onze Gezellen met een “buzzer beater”!

OG begon sterk aan de wedstrijd. Leiden begon slordig, maar na een time-out haakte we weer aan dankzij scores van Sabine, Carola en nina. 1e kwart 19-14.

OG bleef met scherp schieten, maar ook bij ons gingen de ballen vallen. Door scores van Demi en Nina kwamen we snel dichterbij. Bij 23-20 nam OG een time-out. OG ging agressiever spelen en dat werkte. De schoten gingen weer raak en ze pakte veel rebounds. Langzaam liepen ze steeds verder uit. We gingen steeds slordiger spelen. Veel ballen mis en turnovers. Bij 32-20 een timeout voor Leiden. Eventjes de pijnpunten in de aanval en verdediging duidelijk gemaakt en weer verder. Uiteindelijk naar de thee met een stand van 42-26.

16 punten achter leek veel, maar voelde geflatteerd. We kunnen veel beter. Er zit veel meer in als we maar ons houden aan de gameplan: slimmer verdedigen en meer rust en geduld in de aanval. We hebben tegen elkaar gezegd: “als de ballen gaan vallen en als we de schoten lastig gaan maken voor ze, dan hebben we nog steed een kans om te winnen”.

Vol vertrouwen en strijdlust begonnen we aan het derde kwart. Lisanne viel helaas al snel uit en Kee kwam erin. Kee was gelijk “aan”. Zowel aanvallend met een drietje en een schotje als in de defense. Dat extra tandje erbij in de verdediging is wat het team nodig had. OG miste veel kansen die er daarvoor wel in gingen en aanvallend lieten we de ene na de andere mooi uitgespeelde aanval zien. Ook pakte we nu veel meer rebounds en mede daardoor konden Demi en Claudia ook scoren. Langzaam kwamen we dichterbij en OG nam noodgedwongen een timeout in de 7de minuut bij een stand van 51-39. Door goede assists van Carola op Kee die nog eens twee drietjes raak schoot eindigde de derde periode in 53-47. Carola was ook aan het scoren naast alle assists. Het is weer een wedstrijd en we zitten in een lekkere flow. Kee had deze periode 13 punten. Nu erop en erover was het gevoel in het team. We kunnen het!

Het vierde kwart starten waar we geëindigd waren met een score van Kee. Verdedigend zaten we er goed bij en aanvallen konden we elkaar goed vinden. Nina sneed goed in en werd gezien door Carola die met splijtende passes de meiden goed wist te vinden. Met o.a. een score met rake bonus vrije worp van Nina kwamen we steeds dichterbij. Nina was niet te stoppen voor OG en ze namen een time-out in de vierde minuut bij een stand van 56-59. Dat gaf OG weer energie want de score werd al snel 62-59. Leiden bleef hard werken in de verdediging en naar het bord gaan in de aanval. In de laatste minuut maakte Demi met een score en bonus 62-62 en Nina vanaf de vrijeworp lijn: 62-64. OG maakte nog gelijk 64-64. Overtime.

OG starte sterk met en 5-0 run en Leiden nam gelijk een timeout met nog 2:30 op de klok. Pressie op de bal (waar het kan), uitboxen en rebounden in de defense. Samen spelen en geduld in de aanval was het advies. Het aanvallen van de basket werd door Leiden goed opgevolgd. Vanaf de vrijeworp lijn kwamen we weer terug. Carola maakte 69-66. Kee maakte 70-67 en Carola 70-69. Dankzij een fout van onze kant met nog minder dan 10 seconden op de klok kreeg OG twee vrijeworpen. OG maakte de eerste 71-69 en miste de tweede. De bal kwam bij Kee die een briljante ingeving kreeg. Ze dribbelde naar de overkant en stopte bij de driepuntslijn en schoot…Raak 71-72! Gelijk daarna ging het eindsignaal. WINST en wat een vreugde. Geweldig! Hard gewerkt en vooral als een team. Gefeliciteerd Dames, never give up. Blijf knokken!

Scores: Claudia 2, Chloe 3, Sabine 4, Demi 10, Carola 16, Nina 18 en Kee 19. Lisa en Lisanne kwamen niet tot een score. Het team schoot 20 uit 23 vrije worpen!

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie