BS Leiden heeft ook Bier uit Leiden; een jaarverslag

Logo-LeidschBierNu bijna een jaar geleden begon het project “BS Leiden heeft ook Bier uit Leiden”. Hier onder zie je de bieren, die we het afgelopen jaar in ons Honk over de toonbank hebben gebracht (op de onderste 2 na; die komen aan bod als de huidige voorraad op is).

Als je suggesties hebt, dan kan je die natuurlijk altijd aan ons kwijt. Er wordt momenteel zoveel speciaalbier gebrouwen, dat we voorlopig met de Leidsche Bieren nog wel even vooruit kunnen, maar we horen natuurlijk graag wat jullie lekker vinden! Laat het ons weten via onze “Poll-pagina“!

Brouwer Bier
Leidsch Bier Leidsch Blondje
Pronck Tarwebier
Icarus Bij-en-bier
Icarus Lemmy’s Triple X
Pronck Triple
Leidsch Bier AiPieJee
Pronck Nut Brown Ale
SBH/Jopen Behouden Vaart
SBH/Leidsch Bier T-Rex In Town
Oroboros Amberwit
Pronck Hèn Kèt
SBH Witte Catharina

logo_oroborosT-Rex in Town en Amberwit zijn sinds zondag 3 september in ’t Honk te drinken. De eerste is speciaal voor de attractie in Naturalis gemaakt in een samenwerking van het Stadsbrouwhuis, Leidsch Bier en Lemmy’s en de tweede is een heel bijzonder biertje van Oroboros, een nieuwe Leidse brouwer, die “circulogisch” te werk gaat. En wat dat precies behelst, kun je het beste even lezen op www.oroboros.nl.

PronckAls twee die op zijn, gaan we door naar het wat merkwaardige “Hèn Kèt” van Pronck, wat schijnbaar teruggaat naar de oorsprong van het bier uit Egypte.

En de verrukkelijke “Witte Catharina” van het Stadsbrouwhuis aan de Aalmarkt, die vernoemd is naar de nieuwe koop-doorgang even verderop richting Visbrug.

Kortom, ook qua Bier uit Leiden wordt het weer een mooi seizoen!

Over Martin Hooymans

Basketball speelt een grote rol in mijn leven.
Dit bericht is geplaatst in Bier uit Leiden, Nieuwsbericht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie