BS Leiden – High Five Tilburg MU14-1

U14 Logo

Afgelopen weekend konden de mannen voor de tweede week op rij aantreden in het eigen Houtkwartier. Waar vorige week een fijne overwinning werd behaald op UBALL, was dit keer High Five de tegenstander. De club uit Tilburg is een nieuwkomer in de U14-eredivisie en wacht dit seizoen nog op haar eerste overwinning. Uiteraard waren de Leidenaren niet van plan om die overwinning cadeau te geven.

De mannen begonnen echter niet heel scherp aan de wedstrijd. High Five kon een aantal keren te makkelijk scoren, waardoor ze zelfs op voorsprong wisten te komen. Na een paar minuten werd er pas orde op zaken gesteld. Met een score van Malik wisten de mannen de voorsprong weer te pakken en vervolgens liep het team ook meteen snel weg bij de tegenstander. Steijn wist een balletje door de ring te krijgen en Oualid (eindigend met een quadruple-double) knalde twee vrije worpen raak. Caspar wist op aangeven van Kyan ook te scoren en zodoende ging het ineens heel hard. Aan het eind van dit eerste kwart hadden de mannen al een lekkere voorsprong opgebouwd: 31-15.

In het tweede part was het team in staat in hetzelfde tempo te blijven spelen. Skip pakte hier en daar een lekker stealtje en Emir deed hem dat regelmatig na. Ook Diek weet zijn tegenstander regelmatig de bal te ontfutselen, terwijl Luuk met stevige acties naar de basket meerdere malen tot scoren komt. Jesse pakt een krachtige aanvallende rebound, waaruit Emir weet te scoren. Diezelfde Emir bepaald ook de ruststand, welke uitkomt op 62-29.

Na de rust wordt er geen gas terug genomen. Verdedigend houden de mannen het dit kwart potdicht, terwijl aan de andere kant in rap tempo de ballen door het netje weten te krijgen. Door de lange mannen wordt er bovendien gebuffeld onder de borden om bij een misser voor een tweede schotkans te zorgen. Halverwege het kwart is de voorsprong al bijna vijftig punten en met een 15-0 run in de laatste paar minuten van dit derde kwart komt het verschil zelfs boven de zestig punten uit: 95-33.

De laatste tien minuten wordt al snel de honderdpuntengrens beslecht. Diek is degene die uiteindelijk voor punt honderd weet te zorgen. De wedstrijd is echter nog niet voorbij en dus gaan de mannen nog even door: maar liefst negen verschillende spelers weten dit part te scoren. Zo zorgt Skip ervoor dat hij een paar keer achter elkaar op de vrije worplijn terecht komt en Timo deelt nog een lekkere assist uit op Malik. De laatste score van de wedstrijd komt van de hand van Steijn, die de eindstand bepaald op 127-41.

Scores: Oualid 29 (12 rebounds, 13 assists, 12 steals), Malik 21 (11 rebounds), Kyan 16, Emir 12, Luuk 12, Skip 9, Steijn 9, Jesse 7, Caspar 6 en Diek 6

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie