BS Leiden JU14-1 goes international

U14 Logo

Vrijdagmiddag half 5 vertrokken de mannen voor hun laatste toernooi van dit seizoen richting Esch-sur-Alzette (LU). Daar vindt jaarlijks het zeer goed georganiseerde Mini-Europe plaats en na een jaar van afwezigheid was BS Leiden JU14-1 ook weer deelnemer aan dit toernooi.

Na de openingsceremonie op zaterdagochtend konden we meteen aan de bak tegen Amicale Steelsel (LU). De wedstrijden duren overigens 4x 5 minuten, waarbij alle spelers na de eerste drie kwarten gespeeld moeten hebben. De mannen begonnen nogal twijfelend aan de wedstrijd: we waren duidelijk nog niet helemaal wakker. Toch konden we stukje bij beetje uitlopen en uiteindelijk werd deze wedstrijd met 35-24 gewonnen.

Vlak daarna stonden de mannen alweer op het veld, nu tegen KK Neos Novi Sad uit Servië. Deze ploeg beschikte over een aantal grote en stevige jongens, waardoor duidelijk was dat dit een moeilijke opgave zou worden. Toch pakten we na het eerste kwart de leiding: 12-8. Ook met rust stonden we nog aan de voordelige kant van de score, maar het derde kwart konden we de voorsprong niet vasthouden. Het Servische team sloeg een gat dat we ook in het laatste kwart niet meer konden dichten: het werd 43-30 in het voordeel van de Serven.

Door dit verlies moesten de mannen nu de overige drie wedstrijden in de poule winnen om uitzicht te houden voor de halve finale. De eerste van deze drie wedstrijden was tegen Alliance Arlon (BE). Dit bleek een erg fel team te zijn, dat het tempo hoog hield en met veel energie speelde. De hele wedstrijd stonden de Leidse mannen een paar punten voor en dit was aan het eind ook nog het geval: winst met 31-28.

De overige twee wedstrijden tegen SLUC Nancy (FR) en de thuisploeg Basket Esch (LU) werden redelijk simpel over de streep getrokken: winst met 27-15 en 42-25. Daardoor moest een extra wedstrijd gespeeld worden tegen de nummer 3 uit de andere poule, om te bepalen welke ploeg zich zou plaatsen voor de halve finale. Al snel bleek in deze wedstrijd tegen ABContern (LU) dat de Leidse mannen een stuk sterker waren en via een 31-10 overwinning was de halve finale bereikt.

In die halve finale werd zondagochtend aangetreden tegen EstuIMG_3384dio Madrid (ES). Het begin was duidelijk voor de Madrilenen: 12-2 na enkele minuten spelen. De mannen verzuimden dichterbij te komen via de vele vrije worpen die ze kregen, maar in het tweede kwart ging de machine dan toch draaien. Door hard te werken stond bij een stand van 14-15 de eerste voorsprong op het bord. Door een aantal mislukte acties kon Madrid toch weer de leiding pakken vlak voor het rustsignaal: 18-15. In het derde kwart bleef het verschil minimaal, dus het laatste kwart moest het verschil maken. Via 30-23 kwamen we terug tot 30-29, maar uiteindelijk kwamen we net tekort. De Spaanse ploeg won met 32-29 en plaatste zich voor de finale.

Voor de mannen restte de strijd om plek drie. Alliance Arlon was opnieuw de tegenstander en kon zich duidelijk beter opladen voor deze wedstrijd. Een vroege achterstand werd nog wel weggepoetst, maar helaas kon de energie die nodig was voor de winst niet meer worden opgebracht: met een verlies van 24-25 en een 4e plek sloten we dit toernooi af. Daarmee kwam ook gelijk een einde aan dit seizoen. De mannen hebben geen hoofdprijs in de wacht kunnen slepen, maar desondanks is er alle reden om met een grote glimlach terug te kijken op dit mooie seizoen.

Schermafbeelding 2017-06-06 om 20.39.25

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie