BS Leiden JU14-1 tweede van Nederland !

U14 Logo

Zondag 14 mei was het zover: de mannen van de U14-1 speelden om 12 uur hun finale voor het landskampioenschap tegen Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert. Via een derde plaats in de competitie en een overwinning in de halve finale op Zwolle, mochten de mannen nu aantreden tegen de nummer één uit de competitie.

Goed: de wedstrijd. Weert won de sprongbal en had al snel haar eerste score op het bord staan. Even later opende ook Yannick de score voor ons via een rake vrije worp. Verder was het spel erg nerveus en hadden beide ploegen moeite om de bal door het netje te krijgen. Twee scores op rij voor Vincent betekende halverwege het part een 5-2 voorsprong. Even later kwam BAL weer langszij, maar een driepunter van Milo bracht ons weer aan de leiding. Een eindsprint van de Limburgers in de laatste minuten van het kwart zorgde voor een eerste grotere gat in de wedstrijd: 20-11 in het voordeel van de zuiderlingen.

In het tweede kwart was het zaak om de verdediging beter op orde te hebben. Dit lukte helaas niet. Weert kwam te gemakkelijk in een overtal situatie terecht en kon vanuit daar snel de vrije man vinden. Gebrek aan communicatie en energie, gevolgd door verkeerde keuzes hielpen de tegenstander verder in het zadel. Even kwamen de mannen via een driepunter van Liam en twee scores van Koen nog terug tot 27-22, maar daarna liep de achterstand snel op. Het rustsignaal klonk bij een stand van 44-28: werk aan de winkel voor de mannen.

IMG_3307                                    IMG_3308

De tweede helft bleek al snel dat de mannen niet bij machte waren om dichterbij te komen. De achterstand liep verder op en de pijntjes van een seizoen lang hard werken werden zichtbaar. Filippos gaf dit kwart nog wat tegengas, maar telkens weer dartelde Limburg te makkelijk door de Leidse defensie. Na dertig minuten stond de grootste voorsprong van Weert tot dat moment op het bord: 73-44.

Het laatste kwart probeerden de mannen nog iets van het verschil af te snoepen. Max wist van ver de bal door de ring te gooien en Julian knalde feilloos een drietje binnen. Toch kwamen de Limburgers halverwege het vierde part op 30 punten verschil. Een and-one van Milo en scores van Bastiaan, Liam en Koen maakte de stand nog iets dragelijker, maar ook dat kon niet voorkomen dat BAL deze wedstrijd zeer overtuigend binnensleepte: 90-65.

Helaas, het kampioenschap bleek te hoog gegrepen. De mannen waren niet opgewassen tegen de sterke Limburgse ploeg, die dit seizoen maar twee wedstrijden verloor. Om te winnen moest alles kloppen: dat was deze wedstrijd niet het geval. Desondanks mogen de mannen zeer trots zijn op deze prestatie: slechts één team was dit seizoen beter. Vele teams hadden de hoop deze finale te halen en deze Leidse ploeg heeft dat ‘gewoon’ waargemaakt. Door hard te werken en tegelijkertijd plezier te hebben, zijn de mannen beland in die wedstrijd waar velen hadden willen staan. Het resultaat: tweede van Nederland.

 

Scores: Filippos 12, Milo 10, Vincent 10, Koen 9, Liam 9, Yannick 6, Julian 3, Bastiaan 2, Max 2 en Vagellis 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie