BS Leiden – Landstede Zwolle MU14-1

U14 Logo

Na zes opeenvolgende overwinningen en dus een ongeslagen status, moesten de mannen afgelopen weekend aantreden tegen de nummer zes uit de competitie: Zwolle. Met Steijn voor het eerst op de bank, konden we op zaterdagochtend de strijd aangaan met deze Basketball Academy.

De mannen begonnen scherp en gefocust aan de wedstrijd. Bastiaan opende de score, waarna Michael met zes punten op rij van zich deed spreken. Vier punten van Itai later stond er na 120 seconden al een 12-2 voorsprong op het bord. In het vervolg ging ook Filippos zich met de scores bemoeien en Max deed precies hetzelfde. Na tien minuten spelen was er al sprake van een serieus gat: 35-16.

Het tweede part lieten de mannen de touwtjes een beetje vieren. De scherpte was er een beetje vanaf en het energielevel was ook een stukje gedaald. Zwolle kon profiteren en kwam een paar puntjes dichterbij. Oualid en Julian maakten ondertussen een paar belangrijke ballen, zodat het verschil boven de tien punten bleef. De schade viel bij het rustsignaal redelijk mee: 54-41.

Na de pauze was het zaak om meteen te laten weten dat de punten in Leiden bleven. Itai zette inderdaad de toon met een and-one. Vervolgens plaatsten de mannen ook nog een tussensprintje van 12 andere punten, waardoor het verschil weer boven de twintig punten uitkwam. Vanuit een strakke verdediging werd de bal regelmatig snel veroverd en kon de vrije man onder de basket worden gevonden. Julian had het laatste woord dit kwart en zette de stand na drie kwarten op 79-57.

Het laatste kwart sloot Boris nog even aan bij de ploeg. Met zijn energie werd het tempo nog een stukje opgevoerd, zodat er nog een aantal mooie fast-breaks konden worden afgerond. Filippos speelde zowel verdedigend als aanvallend weer een sterke wedstrijd en bracht regelmatig anderen in scoringspositie. De honderdpuntengrens werd alweer voor de zesde keer in zeven wedstrijden beslecht: deze week was de eer aan Michael, die daarmee nog meer glans gaf aan zijn goede spel deze wedstrijd. Steijn maakte overigens een goed debuut: hij pakte in zijn eerste wedstrijd een steal en deelde ook meteen nog een assist uit. Uiteindelijk wonnen de mannen dus ook wedstrijd zeven, nu met een eindstand van 106-72.

Tot slot: de laatste seconde van de wedstrijd heeft op velen van ons indruk gemaakt. Jayden viel vlak voor het eindsignaal uit een reboundsituatie op de grond en kwam hard op de zijkant van zijn hoofd terecht. Een aantal minuten heeft hij bewusteloos op het veld gelegen, waarna hij met een brandcard van het veld is gehaald. Onderzoeken in het ziekenhuis wezen uit dat er – naast een zware hersenschudding – gelukkig niks ergers aan de hand is. Jayden, onze kleine warrior: veel sterkte gewenst !!

Scores: Itai 35, Filippos 18 (11 assists), Michael 12, Bastiaan 10, Boris 9, Max 8, Julian 6, Oualid 4, Evaggelos 3 en Jayden 3

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie