BS Leiden – Landstede Zwolle MU14-1

U14 Logo

De overwinning vorige week betekende de eerste winst in 2019 voor de mannen. Deze week kon daar een mooi vervolg aan worden gegeven door de punten in eigen huis te houden. Makkelijk zou dat echter niet worden, aangezien nummer vier Zwolle op bezoek kwam in Houtkwartier. De eerste wedstrijd ging na een slechte start (20-1 achter) uiteindelijk verloren met vier punten, dus de mannen waren gebrand om zich te revancheren voor die nederlaag.

Het team begon scherp aan de wedstrijd. Een steal en score van Oualid werd gevolgd door die sterke acties van Finn, waardoor de mannen al snel een 8-3 voorsprong te pakken hadden. Na een time-out van Zwolle stokte de aanval even, maar een paar vrije worpen van Malik bracht het team weer een beetje op gang. Kyan stond te buffelen onder het bord en pakte evenals Jesse de nodige rebounds. Verdedigend lieten de mannen weinig door, terwijl er regelmatig snel kon worden omgeschakeld na de aanval. Een verre driepunter van Malik in de buzzer van het eerste kwart zorgde voor een comfortabele voorsprong na 10 minuten: 28-11.

Het tweede kwart werd het Zwolle nog steeds erg moeilijk gemaakt in de aanval. Er werd weinig ruimte weggegeven en de rebound werd steeds beter gecontroleerd. Aanvallend bleef het team het ook goed doen. Loek opende de score in het tweede part en Kyan bracht daarna de voorsprong tot boven de 20 punten. De mannen bleven echter met energie spelen: Skip lag meer dan eens te vechten op de grond voor de bal en Diek kon na hard werken de bal ontfutselen bij de tegenstander. Caspar plukte een aanvallende rebound uit de lucht, waarna Kyan foutief werd afgestopt en knalde vervolgens zijn twee vrije worpen door de ring. Zo schoot hij een 48-23 stand op het scorebord en konden de mannen dus met een ruime voorsprong de rust in gaan.

Na de rust kregen de mannen het een stukje lastiger. Finn vergrootte eerst nog wel de voorsprong, maar daarna liep het allemaal wat minder. Er werd wat afwachtend gespeeld, wat het spel niet ten goede kwam. Lange tijd werd er niet gescoord en met minder energie verdedigd, waar de tegenstander van kon profiteren. Zwolle sloop wat dichterbij en kon zelfs binnen vijftien punten verschil komen. Op dat moment gooide Finn er wat balletjes in en werden er een aantal belangrijke rebounds gepakt. Zo zorgde Luuk met een aanvallende rebound voor een tweede kans, waaruit Finn kon scoren en zo weer even wat rust terugbracht bij de ploeg. Zodoende was aan het eind van het derde part de voorsprong geslonken, maar waren de mannen met een 58-43 nog aan de goede kant van de score te vinden.

In de laatste tien minuten was het team in staat om de controle over de wedstrijd terug te pakken. Het verschil bleef eigenlijk het gehele kwart rond de vijftien punten hangen. Steijn pakte tussen alle grote jongens van Zwolle nog even een lekkere rebound, Loek pakte een aantal steals op rij en Finn voegde nog wat puntjes toe aan zijn totaal. Emir bepaalde met een leep balletje de eindstand op 75-62. Door deze overwinning staan de mannen een stukje steviger op de derde plek en komt het team weer een stap dichterbij de plaatsing voor de Final Four. Volgende week staat opnieuw een leuke pot op het programma, aangezien de mannen op bezoek gaan bij nummer zes Basketbal Academie Limburg.

Scores: Finn 24, Malik 19, Kyan 14 (13 rebounds), Oualid 7, Jesse 5, Emir 4 en Loek 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie