BS Leiden – Lokomotief MU14-1

U14 Logo

De laatste thuiswedstrijd voor de mannen in de reguliere competitie was tegen de huidige nummer vier Lokomotief. Er bestaat een grote kans dat de Rijswijkse ploeg de tegenstander wordt in de halve finale van de Final Four, waardoor het interessant was om de huidige verhouding tussen beide ploegen te zien.

In ieder geval begonnen de mannen scherp aan het eerste kwart. Bastiaan opende de score, waarna Julian met een vrije worp en een lay-up de score verder uitbreidde. Itai mikte met een lekker schotje de bal door de basket. Na weer een score van Bastiaan, gevolgd door een succesvolle drive van Boris, stond er een 11-0 stand op het scorebord. Vanaf dat moment begon het iets stroever te lopen bij de mannen en kon Lokomotief toch wat gemakkelijker door de Leidse verdediging lopen. Gelukkig bleven de mannen via acties van Max en Filippos nog steeds de bal door het netje gooien, maar de voorsprong slonk uiteindelijk wel naar zes punten aan het eind van het eerste kwart: 32-26.

In het tweede kwart werden de verdedigende touwtjes weer iets strakker aangetrokken. Oualid ontfutselde zijn tegenstander knap de bal en Julian kon ook een lekkere steal pakken. Ook Morris gooide zich in de strijd en pakte in de aanval een sterke rebound. Aanvallend liet ook Itai wat meer van zich horen, zodat er na twee kwarten een prima voorsprong op het bord stond: 53-38.

Na de rust was de eerste minuut voor Filippos: met een lay-up en een feilloos drietje was hij eerst zelf scorend succesvol, waarna hij met een aantal mooie assists ook zijn teamgenoten in staat stelde om te scoren. Bastiaan had een aantal krachtige acties naar de basket en scoorde zes punten op rij. Oualid gooide ook de bal door de ring en Boris liet ook een aantal mooie bewegingen onder de basket zien. Met een score van Itai in de buzzer van het derde kwart was de tussenstand na dertig minuten 85-63.

Het laatste part groeide de voorsprong gestaag en kwamen de honderd punten alweer in beeld. Michael bracht met een leep balletje het team op de drempel, waarna Bastiaan het karwei afmaakte en het team over deze honderd-puntendrempel hielp. Jochem kende aanvallend nog een sterke periode en kon een aantal keer via een snelle break wat lay-ups door de basket pompen. Evaggelos had het slotwoord in deze wedstrijd en wipte de voorsprong met een score net over de veertig punten heen. Hij bepaalde de eindstand op 118-77, wat de 21e overwinning voor de mannen betekende.

Scores: Boris 30 (15 rebounds), Bastiaan 26, Itai 24 (14 rebounds), Julian 15, Filippos 8 (10 assists), Jochem 5, Max 4, Evaggelos 2, Michael 2 en Oualid 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie