BS Leiden – Lokomotief MU14-1

U14 Logo

Na de overwinning in de vorige wedstrijd tegen BAL uit Weert konden de mannen in Houtkwartier weer aantreden tegen de volgende tegenstander uit de competitie. Lokomotief kwam op bezoek in Leiden. De wedstrijd in de eerste helft van het seizoen tegen de Rijswijkers was geëindigd in een 50-89 overwinning voor de mannen.

Het team begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. Malik, Finn en Oualid zorgden voor de eerste scores in de wedstrijd, zodat er binnen een mum van tijd een 8-0 voorsprong op het bord stond. Steijn had ondertussen al regelmatig de bal ontfutseld bij de tegenstander en Kyan en Malik pakken de nodige aanvallende rebounds. Oualid gooit op aangeven van Finn punt negen en tien door de ring, waarna ook Lokomotief af en toe de weg naar de basket weet te vinden. Aan het eind van het eerste part is er in ieder geval wel sprake van een voorsprong voor de mannen: 24-16.

Het tweede kwart gaan de mannen verder met scoren. Zo gooit Emir wat vrije worpen raak en weet hij vervolgens ook een drietje door het netje te knallen. Skip is actief onder het bord en pakt een aantal rebounds, Malik pakt een paar steals op rij en ook Diek maakt een sterke actie naar de basket. De voorsprong loopt wat verder op, maar wat onoplettendheid in de verdediging zorgt er voor dat er niet veel verder uitgelopen kan worden. Toch is de score met rust dus goed in het voordeel van de mannen: 45-31.

Na de rust schakelt het team een tandje bij. De verdedigende teugels worden aangetrokken en de rebound wordt prima gecontroleerd door de lange mannen Kyan en Jesse. Ook Malik bemoeit zich regelmatig met de rebound, wat regelmatig tweede kansen oplevert. Kyan mikt wat vrije worpen door de basket en Jesse valt hard de basket aan. Gestaag loopt de score verder op en met een mooie score van Oualid wordt het derde kwart afgesloten met een 72-41 voorsprong.

Het laatste part trekken de mannen de opwaartse lijn door. Caspar raakt een schotje van buiten en doet in de aanval daarop een volgende schotpoging. Deze mist hij, maar hij pakt zijn eigen rebound en weet alsnog succesvol de bal door het netje te gooien. Diek sprint zijn tegenstander er uit, maar is wat ongelukkig in het afronden van de bal. De mannen blijven lopen en een actieve Loek weet regelmatig de bal te veroveren. Timo heeft goede acties naar de basket en zet anderen in een goede scoringspositie. Zo levert iedereen een prima bijdrage aan de 94-59 overwinning. Nu hebben de mannen een aantal weken geen wedstrijd, waarna zij op 9 maart hun weg vervolgen met een uitwedstrijd tegen Triple Threat.

Scores: Malik 32 (12 rebounds), Oualid 22, Emir 13, Kyan 9 (11 rebounds), Caspar 4, Finn 4, Loek 4, Jesse 2, Skip 2 en Steijn 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie