BS Leiden – MBCA MU14-1

U14 Logo

Na de kleine overwinning vorige week in Utrecht traden de mannen deze week in hun eerste thuiswedstrijd aan tegen MBCA uit Amstelveen. Deze ploeg had ook de eerste wedstrijd in winst omgezet door een 103-40 overwinning op High Five.

Na een wat onrustig begin, waarin de eerste schoten en lay-ups niet vielen, wist Oualid na een minuut of drie de ban te breken met onze eerste thuisscore van dit seizoen. Vervolgens kwamen de mannen wat beter in hun ritme. Na goed verdedigend werk van Malik werd de bal veroverd en zorgde Kyan via een sterke drive voor de eerste voorsprong in deze wedstrijd. Ook Diek forceerde een turnover bij de tegenstander en weer was het Kyan, die dit keer na een gemist schot de eigen rebound pakte, met een score. Zo kon de voorsprong steeds verder worden uitgebouwd en stond na tien minuten een 18-8 stand op het bord.

In het tweede kwart werd het goede spel voortgezet. Na een stevige rebound van Malik kon er snel worden omgeschakeld en was het Loek die succesvol de fast-break afrondde. In de aanval daarop kon Loek tussen het gedrang van allerlei lange jongens een aanvallende rebound pakken, waarna Malik werd bereikt en uiteindelijk twee vrije worpen het resultaat waren. Het gat werd vergroot naar 15 punten, maar door wat slordigheden kon er niet echt worden doorgedrukt. MBCA kon wat puntjes terugpakken, maar desondanks hadden de mannen na de eerste helft een prima voorsprong opgebouwd: 34-22.

Na de rust gingen de mannen in eerste instantie rustig verder met scoren. Jesse schoot een vrije worp raak en Kyan wist Oualid na een fraaie backdoor goed te vinden. Ook verdedigend zat de druk er nog goed op en kon de bal regelmatig van de tegenstander worden afgepakt. Halverwege het kwart was de voorsprong nog steeds in tact: 41-28. Vanaf dat moment werd het een stuk moeizamer voor de mannen. Makkelijke balletjes vielen niet meer, de moeilijke opties werden gezocht en er kropen wat slordigheden in het spel. Aan de andere kant was de verdediging een stuk minder op orde, waardoor MBCA regelmatig vrije worpen mocht nemen. Puntje voor puntje werd de voorsprong kleiner. Steijn kon af en toe met een sterke drive of vrije worpen nog wat terug doen, maar aan het eind van dit derde kwart was er uiteindelijk weinig overgebleven van de voorsprong: 46-42.

Het laatste part kwam de ploeg uit Amstelveen al snel op gelijke hoogte door twee succesvol afgeronde fast-breaks. Vervolgens werd het stuivertje wisselen. Het ene moment stonden de mannen een paar puntjes voor, het volgende moment waren het de jongens van MBCA die aan de leiding gingen. Steijn prikte voor ons nog een aantal belangrijke balletjes door de ring. Zo hadden de mannen toch met nog 5 minuten te gaan een gaatje te pakken van 5 punten. Daarna werd onzorgvuldig met de bal omgegaan, waardoor een minuut later Amstelveen genaderd was tot op 1 punt. Met nog een minuut te gaan kwam de tegenstander zelfs op voorsprong, maar Kyan bracht ons weer aan de leiding. Een rake vrije worp aan de andere kant betekende een gelijke stand, maar nu was het Oualid die de mannen op twee punten voorsprong bracht. Met nog 12 seconden te gaan en twee punten voor was de winst binnen handbereik, toen MBCA met een goed uitgespeelde play de stand weer gelijk trok. Ze kregen zelfs met een vrije worp de kans om de winst meteen te pakken. Deze vrije worp werd echter gemist, maar de reboundsituatie bracht uiteindelijk wel MBCA de bal. Opnieuw speelden ze (dezelfde) play goed uit, waarna een knappe score in de buzzer hen de winst bracht. Zo glipte deze wedstrijd uit onze handen en was de eerste verliespartij van het seizoen een feit. Eindstand: 66-68.

Scores: Oualid 25, Kyan 20 (12 rebounds), Steijn 9, Malik 6 (10 rebounds), Jesse 3, Loek 2 en Skip 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie