BS Leiden – Rotterdam Basketbal MU14-1

U14 Logo

Na de nederlaag van vorige week tegen koploper MBCA waren de mannen op gelijke hoogte gekomen met Rotterdam Basketbal, de nummer drie uit de competitie. Deze ploeg was deze week de tegenstander van de Leidenaren, die de eerste confrontatie tegen de Rotterdammers hadden omgezet in een overwinning met zes punten.

De wedstrijd begint met een snelle score van Steijn, die wekelijks voor ons de score lijkt te openen. Vervolgens worden in de aanval een berg aan kansen gecreëerd, terwijl maar mondjesmaat de ballen daadwerkelijk raak gaan. Aan de andere kant krijgen de Rotterdammers ook makkelijke kansen aangeboden, aangezien er traag wordt teruggeschakeld naar de verdediging en er regelmatig Rotterdamse spelers dus vogelvrij een lay-up kunnen maken. Op die manier kijken de mannen al snel tegen een achterstand aan van zo’n tien punten, die vlak voor het einde van het eerste kwart door scores van Malik en Oualid nog verkleind kan worden: 14-21 na de eerste tien minuten.

Het tweede kwart blijven de mannen vele kansen creëren, maar de ballen willen er niet in. Toch blijven de mannen hard werken en wordt er tegen de lange mannen van Rotterdam herhaaldelijk een aanvallende rebound gepakt. Finn plukt regelmatig een balletje uit de lucht en ook Loek weet voor veel tweede kansen te zorgen. Ondanks dat de mannen dus niet veel punten scoren, weet het team redelijk in de buurt te blijven bij de ploeg uit de Maasstad. Verdedigend zijn de zaken namelijk wel wat beter op orde dan in het eerste kwart. Zodoende blijft de achterstand bij rust binnen de tien punten: 27-36.

Na de rust komen de mannen met een hoge intensiteit uit de kleedkamers. Het tempo gaat omhoog en er wordt gevochten voor de losse ballen. Echt veel dichterbij komen de Leidenaren niet, want de Rotterdamse ploeg weet toch nog af en toe een gaatje te vinden in de verdediging. Halverwege het kwart komen de mannen door wat steals en daaropvolgende lay-ups terug tot 5 punten. De ploeg kan het momentum echter niet vasthouden en er sluipt wat verslapping in het spel. Rotterdam profiteert, pakt een paar steals en bouwt zodoende de voorsprong weer uit tot 10 punten aan het eind van het derde kwart: 40-50.

Het laatste part dringen de mannen nog heel even aan, maar na een paar minuten is de energie op. Oualid en Finn pakken hier en daar nog een aanvallende rebound, Jesse weet nog wat steals te pakken en Loek gaat een paar keer hard naar de basket. Er worden nog wat vrije worpen gemaakt, maar veel meer zit er niet in. Met een 53-73 eindstand is het tweede verlies na de winterstop een feit. Volgende week spelen de mannen tegen New Heroes en dan heeft het team opnieuw de kans om de eerste winst in 2019 te pakken.

Scores: Malik 16 (10 rebounds), Oualid 11, Steijn 10, Jesse 6, Emir 4, Loek 4 en Diek 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie