BS Leiden – Rotterdam MU14-1

U14 Logo

Alweer twee weken geleden speelden de mannen tegen Rotterdam hun voorlaatste thuiswedstrijd van de competitie. In het Houtkwartier werd op de gebruikelijke zondagochtend de strijd aangebonden met deze tegenstander, die over een wel zeer groot wapen beschikken: een speler van meer dan twee meter. In de vorige ontmoeting met de Rotterdammers leverde dat echter weinig problemen op (62-156 winst), maar dat was uiteraard niet meteen garantie voor succes in deze tweede ontmoeting dit seizoen.

De mannen begonnen in ieder geval zeer scherp aan de wedstrijd en lieten het gevaar van alle kanten komen: de eerste vijf scores waren van vijf verschillende spelers en bovendien werd Rotterdam lang op de nul gehouden. Nadat de mannen 21 punten door het netje hadden gegooid, viel er een gaatje in de verdediging waar Rotterdam dankbaar gebruik van maakte. Tegelijkertijd werd er nog steeds vol gas gegeven in de aanval en met name Boris en Bastiaan waren in deze fase trefzeker. Met een aantal punten van Jochem werd het eerste kwart afgesloten met een 42-10 voorsprong.

Het tweede part ging ook Oualid zich met de score bemoeien en ook Max knalde een balletje raak. Verdedigend zat het in dit kwart wat minder goed in elkaar en Rotterdam kwam dan ook wat vaker in een goede scoringspositie terecht. Door een aantal scores van Julian en Bastiaan werd dit kwart uiteindelijk nog gewonnen en brak de rust aan bij een stand van 68-31.

Na de rust konden de mannen nog een tandje bijschakelen en volgden een aantal snelle breaks achter elkaar. Filippos pakte enkele steals en bediende zijn medespelers regelmatig op maat. Morris wist zijn puntjes te maken en ook Michael wist succesvol de weg naar de basket te vinden, waardoor de honderd punten al in dit kwart werden gehaald. Julian knalde nog een driepunter raak en zodoende groeide het verschil in dit kwart gestaag naar 70 punten voorsprong: het scorebord liet een 110-40 stand na het derde kwart zien.

De laatste tien minuten werden de defensieve touwtjes nog wat harder aangetrokken. De defensieve druk zorgde voor een groot aantal steals, waardoor Evaggelos en Jochem uit een snelle omschakeling voor de nodige scores zorgden. Jayden wist nog een vrije worp te raken, waarna Bastiaan de eindstand bepaalde op 133-48. Een prima wedstrijd van de mannen, die nog 1 overwinning nodig hebben om de eerste plek in de competitie veilig te stellen.

Scores: Boris 33 (14 rebounds), Bastiaan 26, Oualid 12, Itai 11, Filippos 10 (10 assists en 15 steals), Julian 10, Max 8, Michael 8, Jochem 7, Evaggelos 6, Morris 3 en Jayden 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie