BS Leiden – TBG Dragons MU14-1

U14 Logo

De laatste tegenstander van de mannen voordat de winterbreak kan beginnen, is tegen TBG Dragons uit Wijchen. Met hun huidige vijfde plaats doen zij bovenin mee in de competitie en zijn ze in de race voor een plek bij de Final Four. De mannen waren er echter op gebrand om deze wedstrijd te winnen, zodat met een ongeslagen status de tweede seizoenshelft kan worden bereikt.

De start was daarom zeer bemoedigend: binnen een hele korte tijd stond er een 20-4 voorsprong op het bord en hadden inmiddels al zes spelers de weg naar de basket gevonden. Itai en Boris heersten onder de borden, terwijl Filippos andere spelers in kansrijke positie de bal wist te geven. De voorsprong werd met nog een aantal punten uitgebreid, zodat er na de eerste tien minuten al sprake was van een duidelijk gat: 31-8.

In het tweede part liet Jochem zien er zin in te hebben: verschillende sterke acties richting de basket en bovendien erg aanwezig in de rebound. Het resulteerde in een aantal vrije worpen en lekkere scores van zijn kant. Max pakte een knappe steal en maakte op volle snelheid nog maar eens twee punten. Morris ging ook een aantal keren stevig omhoog en kwam daarmee regelmatig op de vrije worplijn terecht. Uiteindelijk bereikten we de rust met een prima voorsprong: 60-26.

In de tweede helft gingen de mannen met eenzelfde energie als de eerste helft het veld in. Regelmatig kwam er een speler na een goed uitgespeelde fast break vrij onder de basket. Het is dat er een redelijk aantal vrije kansen werden gemist, zodat de voorsprong niet gigantisch snel groeide. Tegen het eind van het kwart begonnen er toch weer wat ballen te vallen, zoals twee lekkere schoten van Evaggelos en Oualid. Bastiaan deelde tegen het eind van dit kwart nog even een lekker block uit, waardoor duidelijk werd dat er vandaag geen easy baskets werden weggegeven. Stand na dertig minuten: 85-36.

Het laatste kwart werd vanuit een strakke verdediging nog een groot aantal steals gepakt. Max voerde zijn taak in de verdediging uitstekend uit en kon regelmatig zijn tegenstander de bal ontfutselen. Emir liet aanvallend zijn kunsten zien en prikte nog vier punten door de basket. Bij het eindsignaal kon definitief de elfde overwinning van de eerste seizoenshelft worden behaald: 120-45. Na de wedstrijd werd er nog gezellig geborreld met het gehele team en ouders, waarna de blik alweer snel vooruit ging. Van 27 tot en met 29 december zijn de mannen immers aanwezig op het X-mas tournament in Kortrijk (BE), waar de krachten kunnen worden gemeten met teams uit vele verschillende landen.

Scores: Itai 30 (13 rebounds), Boris 24, Filippos 19 (10 steals), Bastiaan 11, Jochem 10, Max 8, Oualid 5, Evaggelos 4, Michael 4, Emir 4 en Morris 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie