BS Leiden – TBG Dragons MU14-1

U14 Logo

Vorige week betekende de overwinning tegen BV Groningen definitief een plek in de Final Four. Een overwinning vandaag zou als gevolg hebben dat de mannen niet meer ingehaald kunnen worden door de nummer drie, wat dus een tweede plek in de competitie zou opleveren. Daarvoor moest gewonnen worden van TBG Dragons, die uit Wijchen op bezoek kwamen in Houtkwartier.

De mannen beginnen met veel energie aan de wedstrijd. De eerste schotpogingen willen nog niet vallen, maar Malik opent toch al na een minuutje de score voor ons. Ook Steijn vond al snel het netje en met een score van Oualid liepen de mannen weer een beetje verder uit. Toch kon er niet veel afstand genomen worden van de ploeg uit Wijchen, want ook zij kwamen makkelijk tot scoren. Een score van Kyan en sterke reboundacties van Loek zorgden ervoor dat er toch een voorsprongetje van zes punten op het bord stond na het eerste part: 25-19.

Het tweede kwart had Loek ook snel een score achter zijn naam staan. Finn pakt ook zijn eerste puntjes van de wedstrijd mee en scoort meteen daarna nog een vrije worp. Luuk pakt koud in het veld meteen een steal en weet vervolgens vakkundig de bal te scoren aan de andere kant. De mannen schakelen ook een tandje bij in de verdediging, zodat de voorsprong met de minuut groter wordt. Kyan zorgt met aanvallende rebounds regelmatig voor tweede kansen en pompt er zelf af en toe eentje in. Een schotpoging van Skip vlak voor rust gaat net mis, waardoor de 48-33 stand de ruststand is.

Na de rust consolideren de mannen de voorsprong. Emir begint met een puntgave driepunter en Loek deelt een fraaie assist uit op Kyan. Caspar krijgt na een sterke actie twee vrije worpen toebedeeld. Ook Tijn komt goed het veld in: hij pakt een steal, weet ook een aanvallende rebound te pakken en als klap op de vuurpijl kan hij nog twee punten scoren. Zodoende blijven de mannen scoren, maar ook de Dragons zijn in staat om de weg naar de basket te vinden: 69-53 na dertig minuten spelen.

Het laatste kwart spelen de mannen de wedstrijd vakkundig uit. Jesse kan nog wat rebounds en puntjes bijtekenen, Malik scoort nog een paar keer en Skip pakt een prima steal. Zodoende komt het einde steeds sneller in zicht en met een 95-76 eindstand boeken de mannen hun 21eoverwinning van het seizoen. Door deze overwinning eindigen de mannen dus op de tweede plek in de competitie en kunnen we ons gaan klaarmaken voor de Final Four. Voordat het zover is, staat volgende week nog de lastige en laatste competitiewedstrijd op het programma: dan mogen de mannen op bezoek in Amsterdam aantreden tegen Apollo.

Scores: Malik 24, Kyan 20 (16 rebounds), Oualid 13 (12 rebounds), Jesse 12 (11 rebounds), Loek 8, Emir 7, Steijn 4, Finn 3, Luuk 2 en Tijn 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie