BS Leiden – UBALL MU14-1

U14 Logo

In de eerste wedstrijd van dit seizoen moesten de mannen aantreden tegen UBALL. Toen wist het team met de winst huiswaarts te keren. Afgelopen zondag stond het tweede treffen met de Utrechtenaren al op het programma. Deze wedstrijd is een aantal weken naar voren gehaald aangezien UBALL op de eerder geplande datum verhinderd is door een toernooi. Zodoende konden de mannen dus al voor de tweede keer dit seizoen de confrontatie aangaan met de ploeg uit de Domstad.

De wedstrijd begon met twee rake vrije worpen van UBALL, maar niet veel later deed Finn hetzelfde kunstje na aan de andere kant van het veld. Kyan verdubbelde niet veel later de score en Oualid wist op aangeven van Malik ook snel het netje te vinden. UBALL verzilverde echter ook de nodige kansen, maar na een and-one van Malik begonnen de mannen een eerste gaatje te slaan. De verdediging werd iets harder aangetrokken en Loek en Jesse waren in de aanval succesvol. Oualid gooide hier en daar wat puntjes raak en opnieuw een score van Loek betekende een lekkere voorsprong na het eerste kwart: 26-14.

Het tweede part vervolgden de mannen aanvankelijk het spel uit het eerste kwart. Kyan raakte twee vrije worpen en kon bovendien na een steal van Malik de voorsprong nog verder uitbreiden. Nadat Oualid vanaf de vrije worplijn nog twee punten had bijgeschreven, stond het grootste verschil tot dan toe op het bord: 18 punten. Vanaf dat moment leken de mannen een klein beetje gas terug te nemen. UBALL kreeg wat meer ruimte om te scoren en nam daar gretig gebruik van. De Utrechtenaren kwamen terug tot 10 punten, maar Malik brak op aangeven van Steijn de ban en daarmee kwam de rust weer een klein beetje terug in de wedstrijd. Skip pakte een lekkere steal, maar echt opnieuw uitlopen lukte de mannen niet. Zodoende bleef het verschil op tien punten hangen toen de rust was aangebroken: 43-33.WhatsApp Image 2018-11-22 at 08.56.19

Na de pauze leken de mannen niet helemaal wakker. Verdedigend was het team niet bij de les en UBALL strafte dit meteen af. Met vier snelle scores brachten zij het verschil terug tot twee punten. Gelukkig waren de mannen in staat om een knop om te zetten en de rust in het spel te hervinden. Steijn bediende Kyan weer op maat en aan de andere kant was diezelfde Kyan weer op tijd terug om een meedogenloos block uit te delen. Oualid ging na een steal succesvol op volle snelheid naar de basket en Malik voegde na een aanvallende rebound ook weer twee punten aan het totaal toe. Zo behielden de mannen na het derde kwart toch de voorsprong en werd deze zelfs met 1 puntje uitgebreid: 60-49.

De laatste tien minuten liep het verschil op het scorebord snel op richting de twintig punten. Caspar legde drie keer op rij aan voor een schot van buite de bucket en de derde keer viel de bal feilloos door het netje. Diek gebruikte zijn snelheid om zijn tegenstander te verslaan, bracht zichzelf in kansrijke positie, alleen na een aantal keren twijfelen besloot de bal om toch net de verkeerde kant op te vallen. Luuk kwam nog na een goede actie op de vrije worplijn terecht, maar wist zijn vrije worpen helaas niet te benutten. Ook het laatste schot van Emir mistte net doel, maar desondanks was de achtste overwinning dit seizoen voor de mannen binnen: 77-61.

Scores: Malik 25, Kyan 20, Oualid 18 (16 steals, 10 rebounds), Loek 6, Finn 4, Caspar 2 en Jesse 2

 

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie