BS Leiden VU14-1 tweede van Nederland!

Met 2 overwinningen op zak, behaalt in het eerste weekend van het NJK op 20 mei, moest de VU14-1 aantreden in het altijd wonderschone Tubbergen voor het 2e gedeelte van het NJK.

Om 10:30 vertrok de bus. Het complete VU14-1 team, aangevuld met Kyara en Jaily uit de X12-1.

Alle meiden achterin de bus en de ouders en andere supporters voorin.
De sfeer zat er gelijk goed in bij de meiden. Nu konden we nog 2.5 uur relaxen, maar straks zou toch echt de knop om moeten om nog even 2 wedstrijden te gaan knallen.

Met een kleine vertraging kwamen we iets over 13:00 aan bij de sporthal en konden de meiden gelijk door naar de kleedkamer om zich om te kleden, want de eerste wedstrijd zou om 14:00 tegen de thuisploeg Jolly Jumpers zijn. Zij hadden in het eerste weekend al tegen Dozy Den-Helder gespeeld en verloren. Dit gaf een beetje hoop, maar we zouden toch moeten oppassen en scherp blijven.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het al spannend. Beide teams hadden moeite met scoren en zelfs de vrije worpen vielen niet. Via 12-9 in het 1e kwart, was de rust stand 33-26 in het voordeel van BS Leiden. Na een kleine preek in de kleedkamer van de coaches Elles en Wim, om de meiden scherp te houden, begonnen we aan het 3e kwart. Jolly Jumpers kwam sterk uit de kleedkamer en er ontstond een puntje-puntje wedstrijd met als eindstand in het derde kwart van 49-49. Na een billen knijpend 4e kwart was de eindstand na 10 minuten vechtbasketbal 68-66 voor BS Leiden!

Yes! De eerste horde richting kampioenschap was genomen, maar het had wel enorm veel energie gekost en de meiden zagen er al ietwat vermoeid uit.
Gelukkig hadden we even tijd om te relaxen, wat te eten en bij te komen, want we waren er nog niet.De wedstrijd om 18:00 tegen Dozy Den-Helder zou de sleutelwedstrijd gaan worden voor het Nederlands kampioenschap.

In het begin van de wedstrijd kwam Dozy gelijk sterk uit de startblokken en konden we nog een beetje bij blijven en kwam de stand na 10 minuten spelen op 16-11 voor Dozy. In principe nog niks loos, maar als je dus even niet goed oplet kan het snel gaan. Dit gebeurde met als rust resultaat 40-23 voor Dozy.
Ook nu weer gelijk de kleedkamer opgezocht voor een peptalk, maar aan de lichaamstaal van de meiden was al te zien dat de zwaar bevochten wedstrijd tegen Jolly Jumpers zijn tol had geëist.
Al gelijk in het begin van het 3e kwart bleek dat Dozy niet meer te bestrijden was. Wat we ook deden, het ging niet meer. De meiden waren stuk voor stuk gesloopt en Dozy profiteerde hier gretig van met als stand 3e kwart 61-30. Met nog 1 kwart te gaan was het een mooi moment om de speelsters die in het toernooi niet veel gespeeld hadden minuten te geven. De eindstand kwam op 71-47 voor Dozy, waardoor zij 1e werden en wij op de 2e plek van het NJK eindigden.

Zilver is een super goede en mooie prestatie voor een team wat aan het begin van dit seizoen nog geeneens bestond.

De meiden en coaches mogen zeker trots zijn op zichzelf, want 2e worden van Nederland is niet niks!!

Hierbij willen we alle meegereisde supporters bedanken voor de steun in het verre Tubbergen.

IMG5236 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie