BS Leiden vu20-2 Ongeslagen December in

In oktober en november speelden we drie wedstrijden. Hierbij een samenvatting van de afgelopen maanden.
Zaterdag 13 oktober, ruim een week na Leidens Ontzet is het tijd voor de derby tegen de Grashoppers uit Katwijk. Als coach hoef je mij niet op scherp te zetten als het om wedstrijden tegen Katwijk gaat. De speelsters duidelijk ook niet. Een goede week werd beloond.
Eerste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd. Een thriller was op komst. De laatste 5 minuten maakten we een klein verschil van 4-15. In het tweede kwart pakten we door tot net voor de rust. Bij een stand van 8-27 greep Grashoppers toch haar kansen en leek het fysieke spel van hen kant te werken. Met een stand van 19-29 werd de kleedkamer opgezocht.
De opdracht na de rust was het terughalen van de voorsprong van 20 punten en daarmee de wedstrijd over de streep te trekken. Het derde kwart was erg goed van Leidse kant, met een tussenstand van 30-49. Is het genoeg?
Dat was het zeker! Met zo’n voorsprong kom je niet meer in gevaar. Eindstand van de wedstrijd 42-69.

Zaterdag 3 november op bezoek bij Crackerjacks in Amersfoort.
Hoewel het thuis veel moeite kostte om de overwinning te pakken, was dat deze dag geen enkel probleem.
Met een tussenstand van 11-24, waar een zone verwacht werd, kreeg het team een man-to-man tegen, waar wij overigens lekker op spelen. Een ruststand van 19-39 als gevolg, met iets meer een zone tegen, maar de Leidse formatie was warm dus geen defence zal de dames echt doen stoppen. Eind derde kwart niet echt verschil gemaakt, maar ook niks weggegeven met een tussenstand van 37-57. Overwinning nummer vijf gaat mee naar Leiden, eindstand 43-72.
Zondag 11 November thuis tegen Akrides
Zoals verwacht een echte thriller, maar vooral een leuk wedstrijd om te zien en te coachen.
In het eerste kwart veel missers van beide kanten. Wel een goede defense. Een tussenstand van 8-9.
Tweede kwart pakten we een voorsprong van 9 punten, maar vlak voor de rust zag Akrides de kansen in en pakten deze met beide handen aan. We gaan aan de thee, met een tussenstand van 27-23.
Derde kwart pakt Akrides haar goede spel weer op. Dit en het afstraffen van de Leidse missers brengt de tussenstand op 30-35. Een 10-0 run zorgt voor een eindstand van de derde kwart van 40-37.
Het vierde kwart was er eentje waar je als coach een paar jaartjes kan bijschrijven en de grijze haren kan tellen. Een mooie voorsprongen maken en de wedstrijd uitspelen zorgt voor een stand van 46-37. Het dieseltje uit IJmuiden kwam weer opgang. De ballen aan de Leidse kwart vielen even niet meer. 46-45, het moment dat je weet dat ze fouten gaan maken. De Leidse ploeg wist de wedstrijd uit te spelen, vol spanning maar overwinning nummer zes is een feit met een eindstand van 48-47.

 
In december maken we ons op voor een eindsprint van drie wedstrijden. We kijken ernaar uit!

 

Met vriendelijke groet Maarten van der Nat

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie