BV Groningen – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Voor de tweede keer dit seizoen mochten de mannen een lange tocht afleggen naar het Hoge Noorden. Groningen was opnieuw de eindbestemming: eerder moesten de mannen daar aantreden tegen Celeritas Donar, nu was BV Groningen de tegenstander. De eerdere wedstrijd tegen deze ploeg werd gewonnen met 89-62, maar zo’n lange reis schijnt altijd wel een bepaald effect te hebben. Het was dus afwachten wat deze wedstrijd het team zou opleveren.

Het begin van de wedstrijd was inderdaad niet best. Steijn scoorde zoals wel vaker dit seizoen onze eerste punten, maar halverwege het eerste kwart keken de mannen tegen een 10-2 achterstand aan en kon het vertoonde spel wel wat verbetering gebruiken. Na een time-out begint het wat beter te draaien. Malik en Oualid weten nu wel een aantal schotpogingen te verzilveren en Jesse doet ook nog een duit in het zakje. Kyan pakt hier en daar een rebound en zo wordt de controle over de wedstrijd stukje bij beetje overgenomen. Desondanks konden de mannen in dit eerste part niet meer langszij komen en gaf het scorebord een 14-12 achterstand aan.

In het tweede kwart trekken de mannen de lijn uit het staartje van het eerste part door. Met een score van Jesse komen de mannen dan ook weer op gelijke hoogte bij 14-14. Loek pakt twee steals op rij en zorgt even later voor een tweede kans door een aanvallende rebound te pakken. Ook Diek bemoeit zich met de rebound en weet met een hoge sprong de bal uit de lucht te plukken. Skip geeft veel energie om het team verder op weg te helpen, Emir zorgt voor de volgende balverovering en zodoende zijn de mannen in ieder geval een stuk actiever dan het eerste part. Er wordt nog wel het nodige gemist, maar er staat bij het rustsignaal in ieder geval een voorsprong op het bord: 24-31.

Het derde kwart begint met een gemiste schotpoging van Malik, maar Kyan is er als de kippen bij om de rebound voor de neus van de Groningers weg te kapen. Oualid weet deze tweede kans te verzilveren en met twee vrije worpen van Finn wordt de voorsprong vergroot tot boven de tien punten. Steijn draagt ook weer zijn steentje bij door de bal bij zijn tegenstander weg te kapen en Oualid is belangrijk door op cruciale momenten de bal toch door de ring te werken. Nadat Jesse een vrije worp heeft geraakt, kan Caspar ook nog de bal afpakken van zijn tegenstander en op die manier zijn de mannen in staat de voorsprong wat te vergroten: 39-54 na dertig minuten.

De laatste tien minuten weten de mannen de wedstrijd onder controle te houden en op een goede manier uit te spelen. Emir pakt nog een verdedigende rebound en Luuk komt met veel energie het veld in. Hij plukt ook nog een aantal rebounds uit de lucht en weet ondanks twee sterke acties net niet te scoren. Uiteindelijk winnen de mannen dit laatste kwart met twee puntjes en is de eindstand 47-64. Door deze overwinning zijn de mannen definitief geplaatst voor de Final Four! Voordat het zover is, zijn er nog wel twee competitiewedstrijden te gaan. Komende week is de laatste reguliere thuiswedstrijd tegen TBG Dragons.

Scores: Malik 19 (13 rebounds), Oualid 18 (10 rebounds), Jesse 17, Finn 4, Kyan 4 (11 rebounds) en Steijn 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie