BV Noordkop – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Na een competitievrij weekend, waarin wel een leuke ontmoeting met Hapoel Harai Jerusalem centraal stond, werd afgelopen zaterdag de competitie voor de MU14-1 weer hervat met een wedstrijd tegen BV Noordkop. Door verschillende redenen moest er aangetreden worden zonder een aantal vaste waarden, maar tegelijkertijd was het team wel versterkt met Skip en Caspar.

De mannen begonnen met weinig energie aan de wedstrijd, waar de ploeg uit Den Helder dankbaar gebruik van maakte. Binnen een paar minuten stond er een 10-0 achterstand op het bord en waren al een aantal makkelijke ballen onder het bord gemist. Max deed als eerste wat terug, maar na een score van Bastiaan begon het team pas echt warm te draaien. Julian pompte zijn eerste driepunter van deze wedstrijd raak en Oualid gooide al zijn energie in de strijd. Ook Jayden schakelde een tandje bij in de verdediging en zodoende kon het eerste kwart uiteindelijk nog gewonnen worden: 18-20.

Het tweede kwart ging verdedigend de deur op slot en pakte de mannen een aantal belangrijke rebounds: onze kleine mannen Morris, Oualid en Jayden schoten daarbij de grotere spelers regelmatig te hulp. Bastiaan was inmiddels helemaal op stoom gekomen en liep achter elkaar met krachtige drives succesvol door de Helderse verdediging. Caspar kon zijn eerste minuten pakken en Julian knalde zijn tweede driepunter door het netje. De mannen speelden allemaal met volle energie en bouwden zo als collectief de voorsprong gestaag uit. Vlak voor rust kon Jochem nog een steal pakken en met een rake vrije worp bepaalde hij de ruststand op 37-50.

Na de rust kon Jayden al snel de weg naar de basket vinden en werd de volgende aanval succesvol afgerond met een feilloos drietje van Bastiaan (eindigend op 47 (!) punten). De voorsprong groeide naar 24 punten, maar toen viel de machine een klein beetje stil. Den Helder kon profiteren en kwam terug tot 13 punten. Vervolgens werd de verdediging weer een beetje aangescherpt en konden Julian en Bastiaan als eindstation van een aantal fastbreaks de voorsprong weer iets uitbouwen. Oualid gooide zichzelf weer regelmatig in de strijd en Jayden en Morris volgden zijn voorbeeld. Max pakte een aantal stevige rebounds en kon ook aanvallend de bal door de ring te gooien. Aan het eind van het derde part waren de jongens uit Den Helder uiteindelijk een puntje dichterbij gekomen: 54-72.

In de laatste tien minuten knalde Jochem weer een vrije worp raak en konden achtereenvolgens Julian, Bastiaan en Oualid zowel van korte als van lange afstand de bal door het netje krijgen. Jayden gebruikte zijn snelheid en wist twee keer achter elkaar zijn tegenstander na een fast-break te snel af te zijn. Skip kon ook zijn minuten maken en droeg meteen ook scorend zijn steentje bij. Julian was uiteindelijk met zijn derde drietje van de wedstrijd degene die het honderdste punt maakte, maar ook Caspar wist in zijn minuten een nuttige bijdrage te leveren. Vlak voor tijd gooide Max (eindigend op een double-double) nog een vrije worp raak en zodoende gaf het scorebord na veertig minuten een 67-103 stand aan in het voordeel van de Leidse mannen. Een knappe overwinning van de mannen, die met een aangepast team na een paar minuten met volle overgave de strijd aangingen en zo de twintigste overwinning van dit seizoen over de streep wisten te trekken.

Scores: Bastiaan 47, Julian 25, Max 10 (11 rebounds), Jayden 8, Oualid 8, Jochem 2 en Skip 2

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie