Celeritas Donar – BS Leiden MU14-1

U14 Logo

Eens in het seizoen moet de reis worden afgelegd naar het noorden van het land. Afgelopen zondag was het zover: de uitwedstrijd in Groningen moest gespeeld worden. Dit keer niet in de Willem-Alexander sporthal, maar in de koude sporthal Vinkhuizen.

De wedstrijd begon voor de mannen met de grootste achterstand van dit seizoen. Binnen twee minuten stond er een 10-2 stand op het bord voor de Groningers en waren er inmiddels al 5 Leidse teamfouten genoteerd. Nadat de koppen weer even bij elkaar waren gestoken, werd er gas gegeven door de mannen. De Groningers konden dit kwart geen score meer noteren, terwijl aan de andere kant de ballen gingen vallen. Met een 26-0 run werd orde op zaken gesteld: 10-28 na tien minuten.

Het tweede part lieten de mannen de touwtjes een beetje vieren, waardoor er meer ruimte ontstond voor de Groningers. Die profiteerden meteen door het raken van twee vrije worpen, maar Julian antwoordde met een drietje dat feilloos door de ring viel. Oualid liet in dit part ook van zich horen en gooide zichzelf regelmatig in de strijd. Dat zorgde voor de nodige steals en scores, waardoor er een prima voorsprong ontstond bij rust: 26-49.

Na de pauze werd er toch weer een tandje bijgeschakeld. Dat ging ten koste van Evaggelos, die binnen 1 minuut drie fouten om de oren kreeg en het veld mocht verlaten. Ondertussen was Jochem bezig aan een solide wedstrijd en toonde hij twee keer achter elkaar succesvol zijn kunsten onder het bord. Filippos zette af en toe zijn turbo aan en Boris heerste in de rebound. Na dertig minuten was het verschil opgelopen tot boven de veertig punten: 37-79.

In het laatste kwart gebeurden nog een aantal opmerkelijke zaken, maar de mannen lieten zich niet van de wijs brengen en koersten door richting de honderd: vandaag zou alweer voor de 10e wedstrijd op rij de honderd worden gehaald. Met een tweede drietje van Julian en eenzelfde bom van Morris waren de mannen ook dit kwart van ver trefzeker. Het slotwoord was aan Boris die de eindstand op het bord schoot: 50-102.

Ter info: komende zaterdag 3 februari staat de leuke thuiswedstrijd tegen de nummer twee Apollo op het programma. Om 11 uur is de sprongbal in Houtkwartier.

Scores: Boris 27 (23 rebounds), Julian 20, Filippos 16, Oualid 12, Itai 8 (10 rebounds), Jochem 8, Morris 5, Bastiaan 3, Max 2 en Jayden 1

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie