Cruciale overwinning M16-3

M16-3 heeft zaterdag de beste wedstrijd tot nu toe van deze competitie gespeeld. Na de forse nederlaag een paar weken eerder in Driebergen tegen Blue Arrows, moest er thuis van die ploeg worden gewonnen. We wisten wie de gevaarlijkste spelers waren en die kregen dan ook extra aandacht. Dat er daarnaast door de hele ploeg zó goed gespeeld zou worden dat zelfs het verschil uit de eerste wedstrijd (21 punten) zou worden weggepoetst, was een verrassing. In Houtkwartier werd het 71-48, een verschil dus van 23 punten en dat kan belangrijk worden. BS Leiden en Blue Arrows staan drie wedstrijden voor het einde gelijk op plaats twee, maar Leiden heeft dus onderling voordeel.

De slotwedstrijd zou wel eens kunnen gaan om het winterkampioenschap. Dan is Jumper de tegenstander en ook daarvan werd de uitwedstrijd verloren. Het Haagse team, allemaal spelers van de International School of The Hague, is sterk en het zal een klus worden te winnen en – als Blue Arrows niet van Jumpers wint – dan ook nog met een verschil van 21 punten… Een zware opgave, maar niets is onmogelijk.

Zoals gezegd speelde het hele team een prima wedstrijd en vooral in het derde kwart liep het als een trein. Het verschil liep daarin zelfs op tot 28 punten (60-32) en vervolgens was het dus zaak om boven de 21 te blijven. Door tegen het einde het tempo te laten zakken (zij moesten scoren, wij niet…) lukte dat precies. Opvallend waren ook de vrije worpen, die werden gemaakt tegen het keurige percentage van 68. Vijftien van de 22 waren raak.

Eerst nog twee relatief eenvoudige tegenstanders (Zoebas en Bouncers) en dan op zondag 17 december om 13:00 uur de topper tegen Jumpers.

BS Leiden MU16-3 – Blue Arrows MU16-1  71-48 (19-10, 13-12, 28-10 en 11-16).
Scores: Matthijs 19, Thijs 10, Timber 8, Duko 7, David 5, Jimmy 5, Paul 5, Xander 4, Amara 4, Chacrit 2 en Ben 2.

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie