Dames 1 doet zichzelf te kort met double overtime loss to MSV

Weer een week, weer een wedstrijd.

Deze week: MSV op bezoek in ons Houtkwartier. Vooraf een mooie wedstrijd aangezien beide teams het goed doen in de competitie.

In de warming up zag ik al het een en ander aan scherpte ontbreken. Wellicht is het een mentaal iets of het tijdstip. Onderzoek waardig.

1ste kwart:

De dames begonnen totaal niet gefocust aan de game. Wederom werden we geconfronteerd met een langer en grotere tegenstander. Dit resulteerde in een slechte transitie en geen effectieve aanvallen. Jammer, want de dames kunnen dit wel. Het liep niet en de mentaliteit was nog niet aanwezig. MSV speelde veel inside en gebruikte slim hun lengte en kracht voordeel. Het eerste kwart kwamen we wel sterk terug door Kim en Lisa. Die hielden de score in evenwicht 19-19.

2de kwart:

Als coach is het soms een raadsel om je team te zien spelen met een halve wil om te winnen. Ik heb het volste vertrouwen in mijn dames, maar je moet wel willen werken en focussen op het spel. MSV had door dat de dames niet scherp waren en gooiden de bal over onze trage transitie heen. Tot vier keer toe werden ze door een baseball pass verrast en stond MSV ongehinderd onder de basket. Over onder de basket gesproken: MSV heeft in de eerste twee kwarten minsten 40 offensive rebounds gepakt. Dit moet beter van onze kant. Het maakt niet uit hoe groot ze zijn, je moet boxen en naar de bal toe springen. Eind 2de: 26 – 36

Donder speech

Iedereen de kleedkamer in en resetten. Claudia, als captain, nam kort het woord en gaf aan dat het echt aan het team lag. Als coach is het soms nodig om boos te worden. Dit was voor mij ook een moment om dit te doen. Het is een bekend leerpunt voor ons: scherp aan de wedstrijd beginnen. Willen winnen en focussen op het spel. Het is voor sommige lastig om met zo’n speech om te gaan, maar dit is wel de realiteit. Pak de positieve dingen eruit en geef samen gas!

3de kwart:

Hallo, daar zijn ze! Gekozen voor een volle press vanaf het eerste moment. Dit werkte goed in het derde kwart. De meiden werkte hard en samen aan de comeback. Lisa, Kim, Claudia, Lisanne en Yvette werkte hard in de aanval waardoor we punt voor punt terug kwamen. Ruby werkte hard op alle fronten en deed haar stinkende best. Mijn complimenten. Maud was hard aan werk, maar soms lukte dingen niet. Dit kan gebeuren. Vallen en weer opstaan. De dames kwamen door de press zelf op voorsprong, maar MSV bleef bij en pakte de voorsprong telkens terug. 46-47.

4de kwart:

We konden de trend vanuit het derde kwart helaas niet doorzetten. De dames waren in gevecht met zichzelf. Talloze kansen voor MSV en vooral veel rebounds waren funest voor het score verloop. Even leek het erop dat we gingen winnen met 1 punt, maar gemiste vrije worpen en verkeerde beslissingen gaven MSV de kans op weer aan te sluiten. Uiteindelijk een onnodige overtime 56-56. Veel goede dingen gezien, maar ook dingen die net niet lukte of verkeerde keuzes.

Overtime 1 & 2:

Moe en zwaar was het. De dames vochten en kwamen op voorsprong om deze weer weg te geven. Vechtend, zwetend en strijdend gingen ze het veld in. Trots als een pauw was ik! Helaas ging het niet meer en kwam MSV op een voorsprong door vrije worpen. Maud miste het drietje voor de winst en wellicht had een twee punt optie beter geweest, maar als coach ga je voor de winst. Helaas bleek het eerste en tweede kwart alsmede het rebounden bepalend voor de overwinning: Eindstand 64- 66.

Trots

Als coach kan je alleen maar trots zijn op je team. Je hoopt met de juiste manier van begeleiden en motiveren speelsters te laten groeien. Als je dit als speelster ook wil dan moet je wel de juiste mentaliteit hebben zowel in de training als vanaf minuut 1 in de wedstrijd. Ik zie veel groei. We zitten op de grens om de wedstrijden weer te gaan winnen. Zoek je focus en train hard dames. Als coach wil ik jullie bedanken en samen worden we sterker en sterker. Ik wil ook het publiek bedanken voor het aanmoedigen en al hun positieve inbreng.

Op naar Utrecht!

Dit bericht is geplaatst in Website, Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie