Dames 1 pakt op karakter de winst in Utrecht!

Karakter.

Drie december de uitwedstrijd tegen S.B.U VSE2. In de competitie de nummer 2 tegen de nummer 8. Op papier een eitje, maar ondanks de rangschikking geen makkelijke wedstrijd. Iedereen kan van iedereen winnen in de competitie.

De warming up was slordig en de dames begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Deze word dan ook aangepast. Focus is heel belangrijk. Zo maak je het voor jezelf en het team veel makkelijker.

Het eerste kwart was rommelig. Beide teams kwamen zwak en ongeorganiseerd uit de startblokken. Kan gebeuren. We namen een kleine voorsprong en lieten S.B.U. telkens terugkomen. De twee schutters knalden twee drietjes er in waardoor ze bij bleven. Wij waren duidelijk beter, maar het kwam er niet uit.

In het tweede kwart ging het op en neer. Uiteindelijk pakte S.B.U. een kleine run na die van ons. Dit resulteerde in een achterstand bij rust van zeven punten. Het grote probleem dit seizoen in het rebounden. De tegenstander kreeg te veel kansen na de eerste poging. De dames kijken nog steeds naar de bal en niet naar de man. Trainen, trainen en trainen. Zonde van de goede defense die de dames vaak uitvoerde.

In het derde kwart kwam de diesel op gang. De dames kwamen door goede defense en schoten terug in de wedstrijd. Lisa was weer op schot ondanks pijnlijke vingers. Een constante factor in de wedstrijden. Lisanne was dreigend vanaf de kop. Een aantal enkelbrekers en drives brachten ons terug in de game. Ruby en Esmee deden hun stinkende best in dienst van het team. Super gedaan dames! Esmee knalde met haar altijd dodelijke schot ons voor het eerst naar een voorsprong in de wedstrijd. Maud werkte hard en zetten zich 100% in. Geloof in jezelf dame! Vreet ze op.

Kim was deze wedstrijd door een schouder blessure niet fit. Ondanks dit heeft ze hard gewerkt. Hopelijk is ze snel hersteld. Claudia was als captain niet helemaal in haar element, maar bleef voor elke meter vechten. Well done!

English 

One special note has to go out to our little Napoleon Emilie. As always, she was very determined to win en work hard. She kept the whole team positive and always believed in taking the “W” back to Leiden. The way she worked the last quarter was wonderful. Her shot was killing for S.B.U. in the last two minutes. Keep it up!

U-16 jonkies

Door blessures, afwezigen en een vertrekkend teamgenoot, was ik genoodzaakt om de jeugd in te schakelen. Dit vond ik uiteraard geen probleem, omdat ik vind dat jeugd zoveel mogelijk in contact moet komen met oudere teams. De ontwikkeling van speelsters staat immers altijd voorop. Eveline en Laureen deden mee met ons. Ze hebben het fantastisch gedaan! Eveline zeer gedreven en fanatiek. Ze ging vol voor de ballen en scoorde 100% vanaf de vrijeworplijn. Super gedaan! Laureen werkte zich in het zweet en speelde met passie. De meiden lieten zien dat ze veel talent en potentie hebben. ga zo door!

Het vierde kwart was van ons. We namen een voorsprong van vijf punten die we niet meer lieten gaan. S.B.U. probeerde nog via fouten en ons op de vrijeworplijn te zetten terug te komen, maar dit mocht niet baten. Ze gingen allemaal raak! Winst 48 – 55.

Op naar zondag en Utrecht Bulls thuis! Ga zo door dames!

Dit bericht is geplaatst in Website, Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie