Dames 1 speelt twee spectaculaire wedstrijden tegen de koploper LUSV!

 

Zo, even weer alles op een rijtje gezet. Het waren twee nogal intensieve weken voor mijn team. Twee weken met een enorme down en een geweldige up!

LUSV was twee keer achter elkaar de tegenstander. Pittig. LUSV staat al bijna het hele seizoen bovenaan de competitie. Een goed ingespeeld team met veel strijdlust en een hoog werkethiek. Soms is het een genot om naar je tegenstander te kijken, maar kansen waren er zat voor ons.

 

1ste wedstrijd

Na onze eerste nederlaag uit bij LUSV (55-52), waren we gebrand deze wedstrijd te winnen. De dames wilde inlopen en laten zien dat ze net zo of zelfs beter zijn dan LUSV. We gingen vol goede moed de wedstrijd in.

Al snel bleek dat LUSV beter uit de startblokken kwam. Met snel spel liepen ze over ons heen. Dit resulteerde in een 2 – 12 run, even stond het zelfs 9-23. Nina was het hier niet mee eens en met twee mooie drietjes zetten wij de achtervolging in. Demi en Nina namen hun verantwoordelijkheden in de offense. Langzaam kropen we richting LUSV. Carola en Sabine zorgden samen voor de aansluiting. Stand na de eerste helft: 37 – 38. Alles kan nog! Super gedaan dames. Een naar moment in de eerste helft was het uitvallen van Kee die door haar enkel heen ging en naar het ziekenhuis moest. Beterschap Kee!

De tweede helft was van hoog niveau. LUSV had twee schutters die op dreef waren. Samen zorgden zij voor 66 van de uiteindelijk 78 punten. Niet te stoppen door ons. Onze defense stond niet altijd even goed waardoor zij net de ruimte kregen voor het schot of een drive. De dames baalden hiervan en wisten het langzaam op te lossen door beter te communiceren, afspraken uit te voeren en harder te verdedigen. Aan het begin van het derde kwart ging LUSV er vandoor met een run van tien. 41 – 51 was de stand toen Carola ons tweede wederopstanding inluidde met vier unanswered pionts. Demi, Lisa en Nina scoorde ook waardoor we weer in wedstrijd kwamen. Chloe pakte knap een paar ballen af door goed in de passlijn te staan. Well done Chloe!  Claudia raakte haar eerste vrijeworp en we stonden, na een score van Carola, voor met 59 – 58. Nu volhouden en uitbouwen!

De rest van de wedstrijd was het stuivertje wisselen. Met nog 8 seconden te gaan was het 77 – 78 voor LUSV. Clarence tekenden een play en hoopte op een score. Na het innemen kwam de bal bij Sabine terecht die vrijstond voor het schot. Helaas ging deze niet raak en verloren we. Wat een teleurstelling! Je kan van alles zeggen over het verlies, maar het zat er gewoon net niet in door een aantal factoren. Onze vrijeworpen vielen niet en we konden de twee dames van LUSV net niet lang genoeg tegenhouden. Op naar de tweede wedstrijd en revanche!

 

2de wedstrijd

De week na het teleurstellende verlies was het alweer tijd voor de tweede ontmoeting tegen LUSV. Deze keer wisten we wat er moest gebeuren en hoe we gingen spelen. Volle bak en vol vertrouwen in elkaar. Kee kwam ons aanmoedigen en versterken op de bank!

De eerste helft begon heel anders dan vorige week. Het werd meteen een puntje voor puntje wedstrijd. Claudia en Demi, onze big 2, gingen lekker scoren en namen de eerste acht punten voor hun rekening. De turbo’s van Lisa, Lisanne en Nina stonden aan en scoorden ook hun punten. Even nam LUSV door mooie scores het initiatief. Met een score van 17 – 23 halverwege het tweede kwart was er een klein gat geslagen. Sabine en Lisanne waren het hier niet mee eens. Samen scoorden ze er lekker op los en kwamen we terug. Demi bevestigde dit toen we eindelijk haar mis match gingen benutten.

De tweede helft was weer spannend. Wij pakten een voorsprong van vijf punten. LUSV en vooral nummer 9 stonden op en ze kwamen weer langszij. Demi, Sabine en Lisanne hielden ons bij LUSV. Toen gebeurde het. In het vierde kwart kwamen we sterk voor met zes punten: 53 – 47. Dit was het moment dat de dames hun tanden in LUSV zetten! Met sterk defense van het hele team en de scores van Carola, Demi en Nina stonden we ineens elf punten voor! Wat een prestatie! Lisa gooide er nog één in voordat LUSV iets terug deed. Bij een stand van 59 – 47 zetten we nog een keer aan. Sabine en Lisanne scoorde de zes punten die de afstand te groot maakte voor LUSV. Moe gestreden probeerde LUSV nog een laatste push in te zetten, maar het was al gespeeld. Carola en Demi scoorde nog om de eindstand van 68 – 59 op het bord te zetten. GE-WEL-DIG dames!

 

Wat een heerlijk gevoel om als coach je team zo goed te zien spelen. Eindelijk LUSV verslagen en goed samengespeeld! Jullie hebben dit echt aan jezelf te danken. Vergeet nooit dat jullie het samen hebben gedaan! Knap werk en op naar de volgende wedstrijd!

Floris

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie