Dames 1 vs. Lokomotief Dames 2

Verliezen is ook een onderdeel van sport.

Zaterdagmiddag om 14 uur de lastige uitwedstrijd tegen Loko. Wij de nummer 1 en zij de nummer 2. Na vorige week was het weer back to reality. Loko kwam het veld op met 12 dames waarvan de meeste 30 kilo zwaarder waren en 20 cm langer dan het gemiddelde in mijn team. Fysiek waren ze zeker de meerdere.

Nu vraag je het jezelf misschien af: kan je winnen van een grote opponent. Dat kan zeker, maar je moet er wel heel hard voor werken. Waar liggen de zwakke punten en hoe zet je een effectieve verdediging neer tegen zulk over(ge)wicht.

Het eerste kwart begon rommelig. Wij waren niet in staat om de bucket aan te vallen. Snijden ging lastig en speelsters hadden geen durf om 1 tegen 1 te gaan. Afstandsschoten waren dan ook het recept. Dit ging echter niet helemaal volgens plan. In de verdediging ging het een stuk beter. Hard werken, maar wederom weinig communicatie waardoor Loko vaak onder de basket makkelijk kon scoren. Dit was ook het beeld in het tweede kwart. Gemiddeld stonden we 6 a 9 punten achter.

Het derde kwart ging veel beter. Er werd vooral sneller gepast waardoor de bucket open kwam te liggen. DIT is waar onze kracht ligt. Trainen dus. Het is als coach soms lastig om je koel te bewaren als je team het zo goed kan, maar zichzelf te kort doet door het niet te doen. Een stuk focus ontwikkelen. Gaat lukken!

Het vierde kwart was helaas niet helemaal eerlijk. Door een press uit te voeren kwamen we terug tot 3 punten. Dit vonden de scheidsrechters blijkbaar niet helemaal oké. Ze floten de hele wedstrijd goed, maar lieten opvallende steken vallen in het vierde kwart. 10 fouten voor ons en 0 voor hun. Ach ja, het zij zo. Niet zeuren want je moet de wedstrijd eerder naar je toe trekken.

Uiteindelijk was de energie of wil er niet meer om door te gaan tot het einde. De dames hebben hard gewerkt, maar het beetje extra moet bij sommige nog ontwikkeld worden. Harde woorden wellicht, maar soms is dit nodig. Ongeacht hoe “goed” iemand is begint het altijd bij je mentaliteit en focus op de training en in de wedstrijd. Nooit opgeven en tot het gaatje gaan. Zo win je voor jezelf en je team.

De eindstand werd 62- 54 voor Loko. Kim en Claudia waren samen keihard aan het werk onder het bord. Zij vormen een sterk verdedigend duo. Lisanne, terug na een operatie, Maud, Janine, Yvette en Lisa zetten veel druk op de bal waardoor wij terug konden komen in het vierde kwart. Goed gedaan dames. Esmee schoot weer lekker raak. Ruby, Nina en Vera deden veel voor het team.

Veel goede dingen gezien! Echt een team. Nu gaan we voor effectief basketbal en gaan we opzoek naar de focus en intensiteit in de training en wedstrijden. Train hard, play hard and have fun!

Tot de volgende!

Floris

 

Dit bericht is geplaatst in Website, Wedstrijdverslag met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie