Dames 1 wint laatste wedstrijd en eindigt het seizoen net geen kampioen

Zondag om 15:15 was het al weer tijd voor de laatste wedstrijd tegen Crackerjacks.

De dames hadden er zin in en we wilde het seizoen goed afsluiten. Een aantal dames gaan stoppen en volgend seizoen veranderd er veel in het team. Ze wilde de laatste wedstrijd winnen.

Samen met de talenten kim en Eveline van U16 begonnen we de wedstrijd matig. Crackerjacks kwam langzaam op een voorsprong van 9 -13. Wij moesten nog even opstarten. Aan het eind van het eerste kwart kwamen we rustig en door goed spel terug tot 11 -13.

Begin tweede kwart namen wij het scoren over en door sterk verdedigend werk van Vera pakte we een aantal turnovers die we omzetten in baskets. Door sterk spel van het hele team en de inzet van Kim en Eveline liepen we uit tot 30 – 23. Lisa werkte hard en deed haar stinkende best. Kee en Claudia waren dreigend terwijl Kim en Lisanne met snelheid de tegenstander onder druk zetten. Esmee, Noor, Vera, Eveline en Emilie hielden de bucket dicht waardoor Crackerjacks gefrustreerd werd. Goed gewerkt dames!

Crackerjacks besloot na de rust een full court press tegen ons neer te zetten. Big mistake! In het begin werd de press door sterk werk van Kee kapot gespeeld en scoorde we aan de lopende band. Score na score gingen er in en we liepen uit tot 41 – 27. De wedstrijd was in principe gespeeld.

Het vierde kwart ging het echter bijna fout. Er sloop iets in de ploeg waardoor wij hun spel gingen spelen. Langzaam kwamen ze terug tot 2 punten. 52 – 50. Toen stonden we op en herpakte we onszelf door sterk verdedigend spel. We paste de bal goed rond, maar toch pakte ze de bal een aantal keer af waardoor het spannend bleef. Door snel denken van Kim en Lisanne kwamen we alweer snel in balbezit. Super gedaan dames! Uiteindelijk pakte we de wedstrijd met 8 punten verschil. eindscore 58 – 50.

De scores: Kee 13, Kim 12, Lisanne 4, Claudia 12, Lisa 7, Eveline 2, Vera 5, Esmee 2, Emilie 1

Bedankt voor een leerzaam en leuk seizoen dames! Ik ben ontzettend trots op jullie! Jullie hadden het kampioenschap verdiend! Ik vind jullie echt een team en heb respect voor alle strijd die jullie geleverd hebben. Als coach kan je niets meer wensen. Voor wie er stopt: succes in je verdere sportieve leven en voor degene die mee gaan naar de tweede divisie: let’s go!

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie