Dames 1 wint overtuigend van Crackerjacks Dames 1

Afgelopen zondag de inhaalwedstrijd in Amersfoort. Door het overlijden van twee terminaal zieke kinderen ging de eerst wedstrijd niet door. Een zeer droevig bericht afgelopen december. Namens BS Leiden onze steun betuigt en veel sterkte gewenst.

De locatie was nieuw en uniek voor de zondag. In sporthal de Bron werd de wedstrijd gespeeld omdat er in eigen hal geen ruimte was. Prima hal al was er weinig te doen als je moest wachten. Een kop koffie en de Jumbo deden het allemaal vergeten.

De warming up was wat rommelig door het later beginnen en het niet gereed staan van de zaal. Zo zie je maar dat een zaal die klaar staat veel rust bied.

1ste kwart

Het begon rommelig. Beide teams kenden elkaar niet en hadden het moeilijk met aanvallen. Er werd weinig gescoord en hard verdedigd. Uiteindelijk pakte Crackerjacks de eerst drie punten. Nina kwam erin en trok met een mooi drietje meteen de score weer gelijk. Lisanne en Claudia pakte punten waardoor wij een kleine voorsprong namen. Crackerjacks deed even wat terug na een time out van mij. Tactisch aanpassingen en de koppies de juiste kant op. Nu gas!

Debutanten

In het kader van ontwikkelen en door het vaak hebben zien spelen van Kim en Esmee, had ik gevraagd of de dames een keer wilde en mochten meespelen met dames 1. Esmee en Kim zijn immers 14 en 15 jaar oud. Twee mega talenten die de komende jaren Leiden tot een hoog niveau kunnen gaan tillen. De meiden deden goed mee het eerste kwart. Ze moesten even aan het fysieke wennen, maar kwamen al snel in hun ritme. Wat een genot om als coach over dit soort talent te beschikken! Wat mij vooral opviel is de wil en verdedigende felheid van de meiden. Ze eten bijna de bal op. Als coach hoop je ooit met deze meiden voor langere tijd te mogen werken. Super gedaan meiden! Trots op jullie!

Kee, Lisa en kleine Kim (ja, ik had een grote en kleine bij me) namen ons met een kleine run mee naar een voorsprong van 10. Grote Kim pakte nog een vrijeworp mee.

2de kwart

De scheidrechters waren streng maar floten over het algemeen goed en aan beide kanten. Kee en grote Kim gaven ons nog meer marge aan het begin met makkelijke scores. Crackerjacks maakte veel fouten en namen een time out. Er werden wel wat calls gemist in het 2de kwart. Tot frustratie van Nina die door haar reactie een T kreeg. Pissed ging ze naar de bank waar mama Kim (grote) haar opving en weer moed insprak. Claudia en Esmee scoorde op de fastbreak en met een heerlijke drietje. Het liep allemaal wel goed.

Press

Door de felheid van de dames besloot ik een volle press in te zetten. De toevoeging van Kim (kleine) en Esmee gaf ons nog meer ruimte om de press te spelen. Het hele team werkte keihard en zetten Crackerjacks HE-LE-MAAL vast! De frustraties waren zichtbaar en resulteerde in een U na een score van Esmee. Gek dat de basket zat en dat ze nog tweemaal kreeg….ik zeg maar zo, ik zeg maar niks. Wat een kwart en inzet! Met 10 punten voorsprong de rust in.

3de kwart

In het begin even een reset moment. Crackerjacks kwam scherper het veld op. De scoorde vijf punten. Nina pakte een vrijeworp waardoor de voorsprong nog maar zes was. Claudia was hier niet blij mee en was boos op zichzelf. Met een innerlijke GVD liep ze terug om pardoes een T te krijgen. Beetje raar vind u niet. Kim (grote) en Lisa namen weer wat punten voor hun rekening en de voorsprong was lang rond de 8. Lisanne maakte er net voor het eind een makkelijke bucket. Voorsprong weer naar 10.

HET 4de kwart 

Als coach is het heel fijn als je een mede coach hebt die met je meedenkt en kijkt. Samen besloten wij de game tactisch over de streep te trekken en te focussen op verdedigen en passen. De dames hebben laten zien zeer gedisciplineerd te kunnen spelen. Wat een niveau en wat een team. Zo trots als een pauw! Door het rustig rondpassen van de bal en Crackerjacks het werk te laten doen liep de klok snel naar de vijf minuten toe. In de verdediging lieten de dames zien dat ze het beste uit elkaar en zichzelf kunnen halen als het moet. Wat een strijd en communicatie. Alle scores in het vierde kwart kwamen uit zeer slim en rustig opgezette aanvallen. Geen gehaast en rust. Noor was hier heel goed in. Ze nam de tijd en hield het overzicht. Fantastisch! Crackerjacks werd meer en meer gefrustreerd. Lisanne pakte nog vier punten terwijl Claudia en Kim (grote) lekker wat vrijeworpen raakten. Crackerjacks scoorde uiteindelijk 0 ja, u leest het goed, 0 punten in het vierde kwart! Schitterend om als coach dit te zien. Een prestatie van formaat!

Dames, dank voor jullie inzet en passie. Jullie laten zien dat dit seizoen nog veel mooier kan gaan worden. Ga zo door! Defense first! Graag bedankt ik Clarence voor zijn inzicht en het samenwerken tijdens de wedstrijd.

Tot de volgende

Floris

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Website, Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie