Dames 1 wint van S.B.U. VSE 2 en doet nog volop mee voor het kampioenschap!

Zondag 13 uur was het weer tijd voor een thuiswedstrijd. Deze keer tegen het studenten team uit Utrecht met hun befaamde yell “Stay Sexy”. Tot onze vreugde was er niks sexy aan hun spel.

De dames hadden bijna allemaal een leuke avond gehad en moesten nog even wakker worden. De meeste hadden dit snel door en gingen uiteindelijk fel het veld in. Het eerste kwart was sloom en beide teams miste hun eerste pogingen. Het eerste kwart was rustig en gestaag liepen wij uit tot een voorsprong van 15-7.

Het tweede kwart ging heel goed! Onder leiding van Maud en Lisanne scoorde de dames achter elkaar en liepen we uit naar een voorsprong van 21 – 7. S.B.U. kwam wel een beetje terug aan het einde van het tweede kwart door onze vermoeidheid. Na twee: 30 – 18. Prima gedaan dames!

Na de rust gingen we rustig verder met scoren. Het golfde op en neer. S.B.U. gaf begin derde kwart nog een keer gas, maar wij pareerde dit snel met een drietje van Emilie en Kee. S.B.U. was niet meer in staat om hier iets aan te doen. Langzaam maar gestaag kwamen we 17 punten voor. Door goed te verdedigen scoorde S.B.U. nog maar negen punten in het vierde kwart. Uitstekend gedaan! Eindstand 57 – 41.

Scorers: Kim 10, Maud 8 , Lisanne 7, Lisa 7, Kee 6, Emilie 5, Claudia 4, Noor 4, Esmee 4, Vera 2.

Duimen voor verlies van Lokomotief zaterdag de 14de. Als ze winnen komen wij helaas net tekort (2 baskets) om kampioen te worden. Hopen dat dit uiteraard niet gaat gebeuren!

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie