Dames 1 wint voor de tweede keer van Apollo!

Zondagavond om zeven uur kwamen de dames van Apollo op bezoek bij ons. Apollo was gebrand om het beter te doen dan afgelopen wedstrijd. Apollo werd toen met bijna 30 punten verslagen en dit wilde ze kost wat het kost voorkomen. Wij waren en klaar voor….

Eerste kwart

Wat een start! De dames vlogen uit de startblokken en namen al snel een voorsprong van 15 – 0. Lisa, Lisanne en Carola namen de meeste scores voor hun rekening terwijl Sabine, Kee en Nina voor een solide verdediging zorgde. Chloe was ongelukkig met een onterechte derde fout waardoor ze in het eerste kwart er al drie had. Vervelend voor haar en haar spel. Zo kom je niet in de game. Aan het eind van het eerste kwart hadden we een comfortabele voorsprong van 19 – 11. Complimenten aan de dames van Apollo. Door slim over te stappen naar een press, zetten ze ons snel onder druk en konden ze gaan scoren. Wij hadden te veel tijd nodig om te schakelen naar een press break. Die ging uiteindelijk goed.

Tweede kwart

Lisanne had er zin in! Ze scoorde zeven punten in korte tijd, wat onze marge weer terugbracht naar 15 punten. Demi pakte nog een post move mee voor een easy basket. De dames verdedigde goed, maar konden niet voorkomen dat Apollo enigszins in de buurt bleef. Stand 33 – 22.

Derde kwart

Het derde kwart was goed! Sabine en Demi kwamen samen in een flow terecht. Het is als coach altijd fijn om te zien dat het hele team begint te scoren. Sabine schot de ene na de andere bal er in. Demi was sterk in de rebound en scoorde veel door haar inside moves. Nina pakte nog een paar punten mee. Claudia en Kim pakte veel rebounds. De rest van het team deed haar best in defense. We hadden een paar prachtige stops door goede communicatie en helpside. Chloe pakte helaas al snel haar vierde fout. Frustrerend voor haar. Kop op en door knallen! Stand 53 – 36.

Vierde kwart

Poeh! Even waren de dames niet wakker en kwam Apollo snel terug tot acht punten. Een time out en terug naar het originele gameplan. Dit werkte goed! De dames herpakte zich en namen de game weer uit de handen van Apollo. Sabine ging lekker door met scoren. Lisanne bleef ook sterk spelen en de balen vielen makkelijk voor haar. Well done! Langzaam zakte het geloof bij Apollo weg en namen wij een definitieve voorsprong. Heel het team werkte hard voor de overwinning en werd ook beloond met een mooie W. eindstand: 66 -52

Als coaches hebben we weer veel geprobeerd vandaag. Sommige meer laten spelen en sommige minder. Kijken wat werkt en wat niet. Balans zoeken in offense en defense. Die is er bijna. Wie zet je met wie? Wat heb je nodig op bepaalde momenten? Vragen waar we steeds meer en meer aan het uitkomen zijn.

Dames, trots, trots en trots. Weer een mooie overwinning met mooi spel. Tuurlijk loopt alles nog niet perfect, maar jullie zijn keihard onderweg. De movement in offense was een genot om naar te kijken. De moves, cuts en dishes zitten er lekker in. Nu nog de opties behandelen en meer speelsters in hun kracht zetten. De defense blijven trainen! Bumpen, gap en denial zijn onze krachten die we ook blijven ontwikkelen. GA ZO DOOR!

Zaterdag, om 18 uur de topper uit tegen het sterkte LUSV. Een pot in de top van de competitie. Komt allen kijken!

Floris

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Één reactie op Dames 1 wint voor de tweede keer van Apollo!

  1. Pingback: solars.biz

Geef een reactie