De maand september van vrouwen U20-2

Vu20-2 bestaat dit seizoen uit:

4 Nynke 5 Megan 6 Safae 7 Dishang 8 Juliet 9 Marjet 10 Sterre 11 Larissa 15 Ana 17 Evi.

De coaching staff: assistent-coach en dames 1 speelster Demi Brandt en hoofdcoach Maarten van der Nat.

Na drie weken trainen en een trainingsweekend waar we drie wedstrijden hebben gespeeld, stond zondag twee september het seizoenstart toernooi in Amersfoort op het programma. Dit toernooi is altijd druk bezocht en sterk bezet.

Vier games en alle vier werden winnend afgesloten:

24-10 tegen Barons, 18-13 tegen Arnhem, 25-16 tegen Oss en 24-8 tegen Boxtel.

Negen september een oefenwedstrijd tegen Bv Hoofddorp met een mooie 64-32 overwinning. Na een goeie voorbereiding kan je als coach niet wachten om aan het seizoen te beginnen.

Zondag 16 september om 17 uur Crackerjacks in onze eigen hal. Thuisvoordeel, veel publiek en vooral een haparende oldtimer die al 10 weken niet gelopen had. Daar leken de eerste drie kwarten op! Zo af en toe leek het dieseltje te gaan draaien, maar toch nog niet warm genoeg. Dat we zone tegen ons kregen was bekend. Het is vervelend, maar daar trainen we op. Het 4de kwart was de diesel warm genoeg om de punten in Leiden te houden. Een 48-41 overwinning.

Zaterdag 22 september uit naar Akrides IJmuiden. Op papier een lastige tegenstander en dat was het ook, maar niet lang. Het eerste kwart slaan we over we bleven keurig de voorsprong delen. Het 2de kwart was ons kwart! Goeie steals en bij de rust acht punten voor.  Ja, daar hebben we hem weer die verrekte zone! Het was even lastig vooral omdat we teveel gas bleven geven. Dan krijg je wat turnovers, maar onze defence was sterk genoeg. Einde 3de kwart 10 punten voor. Het 4de kwart hebben wij saai basketbal met nog saaier basketbal aangepakt. Ouderwets Leids lummelen en de winst kwam niet meer in gevaar. 34-48 voor de Leidse dames.

De afsluiter van de maand

Zaterdag 29 september, Volendam thuis. Het weekend dat onze mooie club BS Leiden 60 jaar bestaat. Hulde!

Buiten het eerste kwart om weer een zone defence tegen. De puntenverdeling per kwart:

1ste 11-8/ 2de 39-13/ 3de 57-13 en de uitslag 73-20.

We kijken terug op een mooie seizoenstart! Wij als coaching staff zijn erg blij met deze groep die onwijs leergierig is. Elke week stappen zetten en keihard voor elkaar door het vuur gaan.

Nog één training voor Leidens ontzet. We gaan even genieten van onze mooie stad en mag de hutspot en de haring met een geusje iedereen smaken. 13 oktober uit naar Katwijk. Een mooi begin van de maand.

Maarten van der Nat

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie