Deceptie voor U18

U18 logo verslagNa 12 wedstrijden ongeslagen te zijn bekroop mij een bepaalde laksheid en gemakzucht op de training afgelopen week. Ik heb de jongens hierop aangesproken tijdens onze training. Voor mijn gevoel zijn er een aantal spelers die, als het even kan, de makkelijke route nemen als het gaat om keihard werken en beter worden op de training. Ik heb de jongens geprobeerd wakker te schudden en aan te geven dat elke wedstrijd serieus genomen moet worden en zeker tegen Apollo was dat geen overbodige luxe.

Een behoorlijk gevulde Apollohal kwam kijken hoe de nummer 2 tegen de nummer 6 van de competitie het tegen elkaar gingen opnemen. Het eerste kwart gingen we zoals altijd scherp van start. Met name Lucas nam het voortouw door de eerste 9 punten op zijn naam te schrijven met een aantal sterke drives en een driepunter. Echter hadden wij grootse moeite om de sterke maar vooral lange centers van Apollo te stoppen. Het ging dan ook heen en weer qua scores. Aan beide kanten werden er fast-breaks gelopen en snel gescoord wat resulteerde in een kleine voorsprong aan het eind van het eerste kwart 18-23. In het tweede kwart ging het er heftig aan toe. De scheidsrechters lieten behoorlijk veel toe. Er werd stevig verdedigd aan beide kanten en dit werd door beide teams goed opgepakt. Tot het moment dat er een keiharde elleboog op Lucas zijn neus terecht kwam, dat ging me te ver en heb dat ook heel duidelijk aangegeven bij de scheidsrechter. Vanaf dat moment werd er scherper gefloten. Door het af en toe bikkelharde en fysieke verdedigen van Apollo waren we toch behoorlijk aangeslagen en onder de indruk.
Het ging gelijk op tot 3 minuten voor het einde van het tweede kwart, er was een kleine voorsprong voor Leiden van 7 punten. In plaats van de rust te bewaren gingen we te gehaast spelen terwijl Apollo steeds beter en gehaaider gingen spelen. Tot drie keer toe schoten ze in de schotklok raak waardoor de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Die laatste was een 3-punter in de zoemer en zorgde voor een kleine voorsprong voor Apollo in de rust. Ruststand 35-33. Tot op dit moment ging het gelijk op en leek er nog geen vuiltje aan de lucht.

Niets was minder waar, het derde kwart zou een regelrechte ramp worden. Tot op heden hebben wij er altijd een kwart tussen zitten waarin het gewoon niet goed loopt zowel aanvallend als verdedigend. Tegen sterke teams is dit dodelijk zo ook tegen Apollo.
Apollo ging een fullcourt press spelen wat resulteerde in een aantal keren knullig balverlies. Daarbovenop werden we aan alle kanten voorbij gelopen in onze defence.
Apollo kreeg zelfvertrouwen en begon ook nog eens met scherp te schieten. De ene driepunter na de andere werden op belangrijke momenten raak geschoten.
We werden compleet afgetroefd op alle fronten. Reboundend kwamen we simpelweg gewoon te kort. De sterke en lange jongens van Apollo domineerden ons compleet onder de borden. Tot overmaat van ramp liep onze aanval van geen kant waardoor we gewoonweg niet tot scoren konden komen. Mede door het keiharde en fysiek spel van Apollo werden we gewoon weggespeeld in het derde kwart. Kwartstand 23-8 .

Het 4e kwart zou enorm lastig voor ons worden daar Apollo de flow te pakken had en niet van plan was dit uit handen te geven. Het spelbeeld was vrijwel hetzelfde als het derde kwart met een klein verschil dat we iets beter gingen aanvallen waardoor we iets beter scoorden. Maar het was vooral Apollo wat de show stal met flitsend basketbal, een keiharde defence en ook nog eens met een aantal goede schutters. Al met al kregen we basketballes van een te laag geklasseerd Apollo. Kwart stand 25-15 met als eindstand 83-56. Onze one-on-one defence laat enorm veel te wensen over en we gaan daar in het nieuwe jaar keihard mee aan de slag. Topscoorders: Lucas 12pt, Troy 10pt, Bart 10pt.

Mijn frustratie was groot na het eindsignaal. Dit was exact wat ik al aan voelde komen gezien de intensiteit op de trainingen de laatste twee weken. Wanneer je bovenin meespeelt in de competitie ben je een target voor elk team wat je tegen komt. Iedereen wil van je winnen wat betekent dat je elke week ready moet zijn! Er is geen ruimte voor ontspannen zeker niet als je mee wilt spelen om het kampioenschap. Dit heb ik de jongens haarfijn uitgelegd op de training en ik hoop dat de boodschap nu overgekomen is. Kampioen word je niet zomaar daar moet je keihard en keihard voor werken elke training weer en elke wedstrijd weer. Een keiharde les die helaas nodig was om iedereen weer met beide benen op de grond te krijgen.

Ik wens iedereen alvast een prettige kerstdagen en een fijn uiteinde toe. Tot volgend jaar. Edwin

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie