Een goed begin van 2018 voor dames 1!

Allemaal de beste wensen voor 2018!

Zaterdag zes januari was de eerste van twee inhaalwedstrijden. Door de hevige sneeuwval was het in december niet mogelijk voor de dames van Utrecht Bulls om naar Leiden te komen. Afgelopen zaterdag wel!

Voor de dames van Leiden was het alweer lang geleden dat er een wedstrijd op het programma stond. Tijd om de meten waar we stonden. Een fijne bijkomstigheid was de return van onze rots Kee. Na een lange en slepende enkel blessure was ze weer ready om te knallen in het veld.

Door het uitlopen van de wedstrijd van u18, hadden de dames een veel te korte warming up. Dit resulteerde in een stroef begin. De dames waren nog niet warm en scherp. Hier konden ze niks aan doen. Mijn complimenten voor het positief houden van de sfeer ondanks dat sommige hier niet blij van werden.

Het eerste kwart was wennen en werken. Beide teams deden hun best om aanvallend te starten. Dit was na de lange vakantie een uitdaging. Vera begreep de nood en luide een kleine run van ons in na haar score. In de defense ging het goed al is rebounden een leerpunt. Soms is het ook moeilijk om tegen veel grotere dames te strijden voor de bal. Toch werd dit wel gedaan en dat is mooi om te zien. Nu nog de forwards tegenhouden en dan zijn we er! Trainen!

Het tweede kwart was net zoals het eerste. Beide teams werkte hard, maar er viel nog weinig. De leidse dames kwamen door mooie passes en drives onder de basket vrij, maar miste de scherpte om af te ronden. Zonde want ze waren inmiddels veel beter dan de tegenstander. Utrecht bleef bij door een sterkte center die het Claudia en Kim moeilijk maakte. Mijn complimenten aan nummer 49. De dames namen wel een voorsprong mee in de rust van zeven punten.

Het derde en vierde kwart waren spannend en fel. De dames verdedigde heel goed op hun eigen man. Er werd geen meter gegeven en de dames werkte hard. Utrecht kon door foutjes een aantal keer terugkomen na een achterstand. Dit was niet nodig, maar de dames weten dit en gaan hier hard aan werken. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met een ruime marge die overigens door matig tafelwerk niet klopte.

Kim was sterk onder het bord en ging hard naar de basket toe. Claudia hield de rust en nam het team op sleeptouw. Kee kwam weer langzaam in haar speel en werkte hard. Lisanne zette het spel op en gaf de juiste aanwijzingen. Maud was als een beest aan het verdedigen en werkte super hard. Lisa was effectief als scorer. Vera en Emilie deden veel voor het team en werkte hard. Beide gaan ze steeds meer scoren en durven ze meer te gaan, Nina, die halverwege erbij kwam, knalde over het veld en verdedigde hard. Super gedaan dames!

Weer een weekje rust en dan naar Voorhout!

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsbericht, Website, Wedstrijdverslag met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie