Eerste thuisoverwinning van het seizoen! Dames 1 verdedigt haar koppositie tegen BC Shooters

Houtkwartier, zaterdag 22 september 19.00 uur

Zaterdag was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Dames 1 van BC Shooters. Voorgaande zaterdag verloren de dames uit Bunschoten-Spakenburg net aan van Onze Gezellen, terwijl wij een overtuigende winst mee terugnamen van Apollo naar Leiden.

Eerste kwart

De dames werden wederom verrast door de snelle start van hun tegenstander. Terwijl de diesel net op gang kwam, denderden de turbo van BC Shooters al compleet over ons heen. Met een snelle 0-11 achterstand als gevolg.

Langzaam maar zeker herpakten de dames zich. De dames zetten een sterk spel en een aangepaste defense neer, waardoor zij zich, onder leiding van Carola en Lisanne, sterk terugvechten in de game.

Aan het eind van de eerste kwart stond er een stand van 10-14 op het bord. BC Shooters kwam door de goede verdediging van Leiden niet meer aan scoren toe. Zeven minuten lang, lukte het ze maar om drie punten te scoren. Top gedaan dames!

Tweede kwart

Zo moeizaam als de start, zo scherp gingen de dames de tweede kwart in. Nina en Carola openden de kwart met twee snelle drietjes. Dit resulteerde in een voorsprong, die we niet meer uit handen gaven! Het hele team stond goed te verdedigen, waardoor BC Shooters niet verder kwam dan 8 punten in het tweede kwart. Sabine, Chloe en Demi zorgden voor de punten van Leiden. We gaan de rust in met een voorsprong van 29-22.

Derde kwart

Kortsluiting! De dames waren totaal niet wakker. BC Shooters profiteerde hiervan en kwam al snel terug in de game. De dames van Shooters naderden ons tot één punt. Een time-out was nodig om het team weer scherp te krijgen. Sterk spel van Claudia, Demi, Sabine, Kim, Nina en Carola zorgde ervoor dat de voorsprong terugkwam naar Leiden. Kim sloot het kwart af met een rake vrije worp. Op naar het laatste kwart met een stand van 41-34.

Laatste kwart

De dames kunnen uitstekend verdedigen en gaven vrijwel geen punt meer weg. Alle schoten van BC Shooters werden gecontest. Claudia, Lisanne, Nina en Carola scoorden de punten die we nodig hadden om te afstand te vergroten. Sabine, Kim, Demi en Chloe stonden naast de altijd sterk verdedigende Kee, als een blok te verdedigen met elkaar. Goed gedaan dames! Lisa maakte nog een prachtige actie naar het bord voor de laatste twee punten. Hard werk resulteerde in een overtuigende en slimme overwinning met een eindstand van 65-50.

De dames leren elkaar steeds beter kennen. Meer vertrouwen en communicatie, zullen ze nog sterker maken dan ze al zijn. Als coaches ga je steeds meer zien en word je blij van wat je ziet. Blijf jezelf belonen dames. Ga zo door!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Wedstrijdverslag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie